Katrien Allaert en Isabelle Bruneel versterken Paandersteam

Katrien Allaert, Isabelle Bruneel samen met diaken Davy Verkest. © foto luc
Redactie KW

Nu Annie Mestdagh, na 55 jaar inzet voor het parochiaal leven op de Paanders, het iets kalmer aan doet, werd haar plaats heel snel ingenomen door twee nieuwe vrijwilligsters. Katrien Allaert en Isabelle Bruneel zijn twee dynamische mama’s die met hun gezin hun intrek hebben genomen op de Paanders.

Katrien en Isabelle versterken de koster- en lectorendienst op de Paanders. Katrien Allaert is afkomstig uit Ruiselede. In 2008 kwam ze met haar echtgenoot Christian Durieu in Meulebeke wonen. Christian, die werkt bij het decoratie- en afwerkingbedrijf Willemyns, werkt na de verhuizing heel wat dichter bij de werkgever en is dus minder lang onderweg van en naar het werk.

Sociale vorming

Katrien geeft les aan de SBSO Campus Sterrenbos in Rumbeke. Dagelijks staat ze voor +18-jarigen om er algemene sociale vorming te geven aan de leerlingen Alternerende Beroepsopleiding. Ze ontfermt zich eveneens over de daarbijhorende administratie.

Verder is Katrien actief bij de Meulebeekse Rode Kruisafdeling en in fitnesscentrum Deweerdt in Tielt waar ze lesgeefster indoorcycling en buikspieroefeningen is. Katrien is dus duidelijk een bezige en sportieve bij want wekelijks maalt ze ook nog eens 150 km af op haar fiets.

Misdienaar

Katrien en Christian hebben twee kinderen – Geike en Falke – die op de Paanders naar school gaan. Geike is er ook misdienaar. Katrien: “Onze parochie is een hechte leefgemeenschap. Er worden heel wat inspanningen geleverd om, zelfs in deze moeilijke coronatijden, mensen bijeen te krijgen. Om in te spelen op de sociale media werd een Facebookpagina opgericht die nu al 449 volgers heeft.”

Isabelle Bruneel is afkomstig uit Ingelmunster. In 2008 belandde ze met haar echtgenoot op de Paanders. Isabelle werkt als kwaliteitsverantwoordelijke bij Ardo. Haar echtgenoot Ronny Goethals werkt bij het legkippenbedrijf Pyfferoen in Wingene.

Het gezin telt vier kinderen: Louise, Marie, Lore en Robin. Lore en Robin zijn beiden misdienaar. Isabelle houdt van lopen en van haar wekelijkse badmintonpartij met de vrienden van de Gezinsbond.

Stewards

Isabelle: “Door de kinderen die hier op de Paanders naar school gaan, leerde ik Katrien kennen. We hebben geen ogenblik getwijfeld om in te gaan op de vraag van diaken Davy Verkest om deel uit te maken van het koster- en lectorenteam in onze parochie. Samen met Christine Verbeke en Monique Callewaert vormen we een hecht team dat iedere tweede en vierde zondag van de maand zorgt voor een vlekkeloos verloop van de eucharistieviering van 9 uur. Naast de voorbereidingen in het kerkgebouw zijn we nu ook een soort stewards geworden die zorgen dat iedereen volgens de coronamaatregelen de eucharistieviering kan bijwonen.”

Pater Damiaan

Diaken Davy is met de inzet van Katrien en Isabelle uiterst tevreden. “Het is een belangrijke aanwinst om ook jonge gezinnen te betrekken bij het parochiaal leven. We zitten duidelijk niet stil. We hebben dit jaar twee grote activiteiten moeten missen. Het feest voor alle 70-plussers en de monoloog ‘Arthus Naeyaert, mien ziele, mien ziere, mien verzet’ zijn verplaatst naar volgend jaar. In maart 2021 doet de tentoonstelling over Pater Damiaan onze kerk aan. Rond de tentoonstelling worden heel wat speciale activiteiten gebouwd.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier