Kato (7) en Lore (9), dochtertjes van oud-Koning Ezel, verkopen chips voor adoptiezusje Aura

Lore (9) en Kato (7) Wambacq verkopen zakjes chips voor De Warmste Week. Ze helpen daarbij vzw Autentico. © BRU
Redactie KW

Terwijl oud-Koning Ezel Olivier Wambacq sinds midden oktober de handen uit de mouwen steekt bij vzw Autentico in Nicaragua, blijven ook zijn dochters Kato (7) en Lore (9) niet bij de pakken zitten. Sinds kort trekken de zusjes door de Kuurnse straten om chips aan de man te brengen ten voordele van vzw Autentico, de vereniging die ook hun adoptiezusje Aura (8) helpt.

Door Nico Speleers

Die actie voor de vzw kadert in De Warmste Week. “Eigenlijk wilden mijn zus en ikzelf vorig jaar al een actie op poten zetten voor De Warmste Week”, vertelt Lore. “Toen slaagden we daar helaas niet in. We bleven echter verder zoeken en bij een bezoekje aan oma kwam plots het idee tot stand om chips te verkopen, na een tip van onze tante. We kregen van haar ook de raad mee om contact op te nemen met chipsproducent Poco Loco uit Roeselare en kregen daarbij een beetje hulp van mama. Vrij snel daarop mochten we een positief antwoord van het bedrijf ontvangen in onze mailbox. Naast felicitaties met ons initiatief, stond daarin ook te lezen dat we vijf dozen chips, speciaal gemaakt voor De Warmste Week, gratis mochten gaan ophalen in het bedrijf, zodat we deze konden gaan verkopen ten voordele van vzw Autentico”, zegt Lore trots.

Voorraad aanvullen

Ondertussen konden Kato en Lore, die leerlingen zijn van Pienter en lid zijn van KSA Ambroos, al heel wat van deze zakjes verkopen. Ze zitten zelfs al bijna door hun voorraad. Aan stoppen denken de twee meisjes echter nog niet, zodat ze ook nog een tweede keer willen gaan aankloppen bij Poco Loco om hun voorraad aan te vullen. “We kregen op school al heel wat leuke reacties op onze actie”, gaat Lore verder. “Heel wat van de leerkrachten kochten reeds een of meerdere zakjes chips om ons te steunen. Ook in onze wijk was de interesse groot, al wordt niet overal waar we aanbellen de deur geopend. Dat Kato en ikzelf ervoor kozen om vzw Autentico te steunen, lag voor de hand. Op dit moment verblijft ook papa in Nicaragua om een handje toe te steken bij het project van Philip Vertriest. Via Skype kunnen houden we contact met hem. Het lag dus voor de hand dat we dit project zouden steunen tijdens de Warmste Week, ook omdat ook onze adoptiezus Aura kan rekenen op hun steun. We schrijven elkaar vaak of sturen haar een cadeautje op. Ook papa nam vorige maand enkele cadeautjes voor haar mee”, besluit Lore.


Wie nog geen bezoek kreeg van Kato en Lore maar hen toch wil steunen, stuurt best een privébericht naar de facebookpagina van ex-sire Olivier Wambacq. Vergeet uiteraard niet jouw naam en adres te vermelden.