Kathy Steelandt stippelt wandelroutes uit vanuit haar B&B in Slypskapelle

© Jan Stragier
Redactie KW

Kathy Steelandt van ‘Madelette’, stippelde vanuit haar B&B drie verschillende wandelingen uit. “In deze lockdown wordt er terug massaal gewandeld. Langs de Slypse velden kan men zich op een veilige manier uitleven”, vertelt ze. Kathy biedt ook ontbijtmanden aan, om de terugval in de boekingen op te vangen.

Vorig jaar startte Kathy Steelandt de bed and breakfast Madelette langs de Hovingstraat in Slypskapelle op. Het eerste jaar werd er een vol ups en downs. “We kenden een heel goede start en ook tijdens de zomermaanden draaide de B&B op volle toeren. Zo kozen er heel veel mensen voor om hun vakantie deze zomer in eigen land door te brengen. Heel wat mensen kwamen ontbijten en ook de boekingen voor de kamers stroomden binnen.” De voorbije weken regende het echter annuleringen. B&B’s mogen dan wel open blijven, toch lijdt ook B&B Madelette onder de tweede coronagolf.

Druk in bossen

“Je voelt dat de mensen wel bang zijn. De gasten die wel nog langskomen krijgen nu hun ontbijt in hun kamer. Ook voor mezelf is dat eigenlijk veel minder leuk. Het sociale contact is anders dan in normale omstandigheden.”

“In Slypskapelle is het niet druk en hier zijn ook veel mooie plaatsen”

Toch blijft Kathy niet bij de pakken zitten. Vanuit haar bed and breakfast stippelde ze drie wandelingen uit van een tiental kilometer lang. Wandelaars kunnen op die manier voor hen onbekende Slypse wegen ontdekken. De routes ervan hing ze aan het glazen raam aan de voorzijde van de zaak. “Wij zijn zelf ook fervente wandelaars. Hier in de streek van Slypskapelle heb je heel veel rustige, landelijke en veilige wegen. Die leerden we het voorbije jaar zelf ontdekken.” Nu alle activiteiten voor nog even stil liggen, hoopt Kathy dat wandelaars de omgeving van Slypskapelle komen ontdekken. “Mensen gaan momenteel weer volop wandelen. Je hoort dat het in sommige bossen en natuurgebieden erg druk is. Hier in Slypskapelle is dat niet het geval en toch zijn hier veel mooie plaatsen.”

Ontbijtmanden

Kathy had aanvankelijk het idee om de wandelaars een hapje en een warm, winters drankje te verkopen. Door de huidige corona-omstandigheden wordt dat echter niet toegelaten. “Jammer, maar sinds kort verkoop ik ook ontbijtmanden. Op die manier kan ik toch nog wat lekkere producten aan de man brengen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier