Kathy brengt met Madelette in Moorslede ode aan haar grootmoeders

© ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Enkele weken geleden mocht Kathy Steelandt haar eerste gasten verwelkomen in haar nieuwe B&B in de Hovingstraat in Slypskapelle. De nieuwe verblijfplek, met plaats voor negen personen, is een ode geworden aan haar grootmoeders. “Daarom ook kozen we voor de naam Madelette, een samenstelling van Madeleine en Laurette.”

Vorig jaar sloot de kinderopvang in de Hovingstraat in Slypskapelle voorgoed de deuren. Het koppel, dat jarenlang de kinderopvang uitbaatte, verhuisde. “Toen de buren vorig jaar aangaven te willen stoppen met de kinderopvang, zei mijn man me dat het ideale moment om mijn droom te verwezenlijken was aangebroken”, aldus de 43-jarige Kathy Steelandt. Kathy droomde er al sinds haar twintigste van om een bed and breakfast op te starten. “We wonen nu al drie jaar in Slypskapelle en hebben het hier enorm naar onze zin. Eigenlijk voelen we ons hier zelfs een beetje op vakantie. De rust van het platteland vinden we echt aandoenlijk.” De voorbije maanden verbouwden Kathy en haar man de voormalige kinderopvang tot een moderne bed and breakfast. Het huis werd volledig gestript en ook de garage werd aangepakt. In de tuin werd een jacuzzi geïnstalleerd. In de toekomst komt er daar ook nog een sauna bij.

noodlot

Net toen het koppel het huis van de buren had gekocht, sloeg echter het noodlot toe. De dokters stelden bij Kathy kanker vast. “Tijdens mijn chemokuur heb ik kracht geput uit het feit dat ik echt verlangde om mijn levensdroom te verwezenlijken en de bed and breakfast te openen. Inmiddels is de enthousiaste vrouw genezen en is de B&B volledig afgewerkt. “We hebben de voorbije maanden heel veel werk gehad. We hoopten aanvankelijk stiekem om nog deze zomer de deuren te kunnen openen. Dat is spijtig genoeg niet gelukt, maar we zijn heel blij dat nu toch alles klaar is.” Inmiddels verbleven er in B&B al enkele bezoekers. “We krijgen voorlopig heel veel goede commentaren. Dat doet natuurlijk extra deugd.” Kathy vindt de ligging van haar B&B een extra troef. “Het is hier superrustig en toch liggen steden zoals Kortrijk, Roeselare en Ieper heel dichtbij. In de omliggende gemeenten zijn er tal van restaurantjes waar men lekker kan eten.” In de bed and breakfast zijn er vier kamers: drie op de bovenverdieping van het huis en een luxesuite in de tuin. Kathy en haar man bouwden er een garage om tot een grote, moderne kamer met bijhorend privéterras.

Tijdens mijn chemokuur heb ik kracht geput uit het verlangen om de B&B te openen

“In totaal kunnen er eigenlijk negen mensen overnachten. Twee per kamer en in de luxesuite kunnen we nog een bed bijplaatsen”, legt Kathy uit. De gasten kunnen ‘s morgens aanschuiven aan een uitgebreide ontbijttafel. “In de gemeenschappelijke ruimte met keuken is er plaats voor zestien ontbijters. Naast de gasten mogen er dus ook andere mensen mee aanschuiven aan tafel. Op die manier is het voor de mensen die hier vlakbij wonen ook interessant om eens langs te komen.” Kathy wil echt inzetten op het ontbijt en kiest daarbij voor plaatselijke streekproducten. “Daarnaast wil ik ook zelfgemaakte ontbijtgerechten serveren. Ik wil echt dat de gasten de dag met een goed gevoel kunnen starten dankzij het stevige ontbijt.” Wie eens enkel wil komen ontbijten in de B&B dient wel vooraf te reserveren.

Madeleine en Laurette

Kathy doopte de B&B om tot ‘Madelette’, een verwijzing naar haar twee grootmoeders: Madeleine en Laurette. “Tijdens mijn jeugdjaren was ik steeds meer dan welkom bij hen. Het warme gevoel en de huiselijkheid hoop ik ook hier in de B&B te kunnen overbrengen.” De kamers kregen de naam van de ouders van Madeleine en Laurette. “Ook in de kamers zelf heb ik ingericht met een knipoog naar het verleden. Een oude foto, een spiegel, een oud servies. Ik vind dat dit hier wel in de B&B past.”

Info: Meer informatie omtrent de B&B en ontbijten in Madelette is te vinden via de Facebookpagina of via www.madelette.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier