https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Katholieke Vereniging voor Gehandicapten viert 70-jarig bestaan

We zien op de foto v.l.n.r.: Anna Vermeersch, Johan Latruwe, Chris Nemegheer, Dina Marreel, Linda De Schuyter, Eddy Bruneel en Lieze Delplace. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

De Katholieke Vereniging voor Gehandicapten ofwel KVG viert dit weekend feest. De afdeling Tielt-Pittem-Ruiselede mag heel wat kaarsjes uitblazen, want ze bestaat 70 jaar.

“We zijn een vereniging van en voor alle personen met een handicap en hun omgeving”, vertelt Johan Latruwe, die zich inzet voor de vereniging. “We hebben als doel de mensen met een beperking enerzijds te integreren en te laten deelnemen aan de samenleving en hun sociale contacteren te bevorderen. Anderzijds strijden we voor praktische zaken. Denk hierbij onder meer aan het bevorderen van de toegankelijkheid van (openbare) gebouwen, voldoende brede voetpaden zonder obstakels, voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden…”

Dit weekend staat in het teken van het 70-jarig bestaan met een waar feestprogramma. “Op zaterdag 9 oktober is er een eucharistieviering, gevolgd door een receptie en toespraken door onze voorzitter en de burgemeester. Daarna wordt er uitgebreid getafeld. Doordat velen mindermobiel zijn, heeft alles op één plaats, in het Berkenhof in Pittem plaats.”

Afwisseling troef

Doorheen het jaar organiseert de KVG heel wat activiteiten voor zijn leden. “Maandelijks is er een activiteit, behalve in juli en december. We zorgen voor voldoende afwisseling. Zo organiseren we een bingo, pannenkoekenbak, volksspelen, paasfeest, jaarfeest met tombola…”

De werking wordt gedragen door vrijwilligers en beroepskrachten met en zonder beperking. “Momenteel hebben we een 100-tal leden, zes bestuursleden en veel helpers. Nieuwe leden en zeker valide of mindervalide bestuursleden kunnen we goed gebruiken. Dus wie zich geroepen voelt, neemt vrijblijvend contact op met een van de bestuursleden of proost Chris Nemegheer.” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.