Kater Rosty beschoten in zijn kopje, maar gered door buurvrouw

Rosita Roelstraete is maar al te blij dat Rosty gered kon worden. © CLY
Redactie KW

De gemeente Oostrozebeke lijkt niet echt een kattenvriendelijke gemeente. Nog maar pas is het verhaal van vergiftige katten op de Gaverwijk achter de rug of er meldt zich alweer een nieuw geval van agressie tegen katten, dit keer in de omgeving van de Kalbergstraat. Dit keer was de bruine kater Rosty van Rosita Roelstraete het slachtoffer.

Het beest kreeg een lading hagel in het kopje, maar kon door een alert optreden van de huisvrouw worden gered. Haar man Kurt deed even het verhaal. “Het gebeurde allemaal vorig weekend op zondag. Naar dagelijkse gewoonte liet ik het beest ‘s morgens los om wat verse lucht op te snuiven. De kat verdween voor haar dagelijkse wandeling, maar toen hij zijn na een paar uur niet meer terugkwam, ging er toch een belletje rinkelen. Het was barslecht weer en het regende overvloedig. Ik dacht wellicht ligt ze ergens te schuilen voor de regen. Pas tegen valavond trof ik haar aan de poort. Normaal wipt ze daar over, maar dit keer lukte het niet. Ik ging er meteen naartoe en merkte al onmiddellijk dat er iets mis was. Hij bloedde uit het kopje en ik zag gaatjes van indringend lood. Meteen wist ik dat er iemand op geschoten had.”

Medicatie en antibiotica

“We zagen dat het ernstig was en probeerden snel de veearts van wacht op te bellen. Dat lukte en hij wist de loodjes uit het kopje te verwijderen. Het beestje was erg verzwakt, maar met wat medicatie en wat antibiotica lijkt het aardig te lukken. Wie dat gedaan heeft, daar hebben we het raden naar, maar zoiets doe je toch niet? Er wonen hier in de omtrek nogal wat vogelliefhebbers, maar die kat kijkt daar niet naar om. Ik heb zelf heel wat vogels zitten en nog nooit hing ze aan de tralies om er eentje te pakken. Ik ben echt een dierenvriend en dieren mishandelen doe je niet. Ik hoop met de bekendmaking van dit voorval dat de dader zich bedenkt en zich niet meer wreekt op de katten van de buren.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier