Kat herenigd met baasje na tocht van 25 km onder motorkap: “Dankzij Facebookoproep”

Uiteindelijk hebben de eigenaars zich gemeld en aan de hand van foto's aangetoond dat het wel degelijk hun kat was. © gf
Redactie KW

De kat die afgelopen vrijdagmorgen in de motorkap van een auto in garage Pieters Auto’s in Oostkamp werd gevonden, is herenigd met zijn baasje. Dankzij een, massaal gedeelde, oproep via Facebook werd de eigenaar van de onfortuinlijke kat op de hoogte gesteld. Mecanicien Sammy Defauw, die het beestje vond, is tevreden: “De eigenaars uit Oostende zijn dolblij dat hun poes terecht is.”

Mecanicien Sammy Defauw van garage Pieters Auto’s schrok zich afgelopen vrijdag een hoedje. Toen hij aan een auto sleutelde, merkte hij plots dat een kat zich onder de motorkap schuilhield. “Het beestje zat als verschrikt tussen de motor en het waterreservoir”, zegt Sammy. “Toen we het eruit wilden halen, is het gaan lopen en op een bandenrek van zes meter hoog geklommen”, vult collega Sophie Gilté. “We probeerden de kat naar beneden te halen maar dat lukte ons niet. Uiteindelijk is het beestje er zelf afgesprongen waarna we het met zijn allen in het nauw dreven om het te kunnen vangen. We wilden immers zeker zijn dat het niet naar buiten zou lopen. Anders zouden we de eigenaars het katje niet kunnen teruggeven.”

Oproep via Facebook

De auto waarin het katje werd gevonden, is eigendom van een klant uit Oostende. “De auto werd binnengebracht voor een onderhoudsbeurt”, zegt Sammy. “Wanneer we de eigenaar van de auto contacteerden, bleek de poes niet van hem te zijn. Waar de kat dus in de wagen is gekropen, wisten we toen niet. Het kon in Oostende of in Oostkamp zijn.”

(lees verder onder de foto)

Op de foto het team van Pieters Auto's. Sylvain Pieters, Jeffrey Lambert, Marvin Pieters, Sofie Gilté en Sven Sabbe. Sammy Defauw ontbreekt.
Op de foto het team van Pieters Auto’s. Sylvain Pieters, Jeffrey Lambert, Marvin Pieters, Sofie Gilté en Sven Sabbe. Sammy Defauw ontbreekt.© GST

De ploeg van Pieters Auto’s begon aan de zoektocht naar het baasje van de kat. “We namen foto’s van de kat en deden via sociale media een oproep om de eigenaars terug te vinden. We kregen niet meteen een reactie maar hadden wel het probleem dat de kat niet hier kon blijven. Toen het Blauw Kruis de telefoon niet opnam, kregen we een telefoontje van Sam Vancauwenberghe, werknemer van onze buren Transweg. Hij nam de kat mee naar de vzw Kat zoekt Thuis, die zich ontfermt over zwerfkatten.”

Gechipt

Het poesje werd onderzocht door een dierenarts. Het was zwaar getraumatiseerd en had een hoge temperatuur maar mankeerde voor de rest niets. Ondertussen werd het bericht massaal via Facebook gedeeld. “Heel veel mensen beweerden dat het hun kat was”, zegt Sammy. “Uiteindelijk hebben de eigenaars zich gemeld en aan de hand van foto’s aangetoond dat het wel degelijk hun kat was. De eigenaars wonen in Oostende en zijn dolblij dat hun poes terecht is.”

De poes zat ruim 25 kilometer onder de motorkap van de auto.
De poes zat ruim 25 kilometer onder de motorkap van de auto.© gf

“Ik wil wel een warme oproep doen om huisdieren te laten chippen”, zegt collega Sophie Gilté. “Zo kunnen de eigenaars veel sneller teruggevonden worden. De kat is door vzw Kat zoekt Thuis nu wel gechipt. Ik ben verbaasd van de vele reacties van mensen. Het bericht werd enorm veel gedeeld op Facebook. We hebben gisteren een kort videofragment ontvangen waarin de poes opnieuw herenigd werd met de eigenaar. Hartverwarmend.”

https://www.youtube.com/watch?v=LRX4C_nJzCI

(GST/NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier