Kat Chocolat uit Roeselare ongedeerd na rit van 1,5 km in motorblok

© (Foto MM)
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

De brandweer, een garagist én twee dierenartsen snelden woensdag naar de Haakwegel om een kat te bevrijden uit het motorblok van een wagen.

Chocolat, zo heet de kat, moet een heel goede engelbewaarder hebben, want het beestje kwam er zo goed als ongeschonden uit. Het dier had nochtans een rit van anderhalve kilometer meegemaakt. “Eerlijk? Wij zagen het niet goed komen. Met heel veel moeite hebben we een dierenarts gevonden die het zag zitten om af te komen”, geeft Peter Vangierdegom van de brandweer toe. De dierenartsen snelden van Harelbeke tot in Roeselare. Er kwam ook een garagist van autobedrijf De Hallen ter plaatse. De brandweermannen hadden het voorwiel verwijderd, maar konden Chocolat toch nog niet bevrijden. “Wij konden zelf de auto demonteren, maar de schade aan de wagen zou dan veel te hoog oplopen.”

Hoewel Chocolat er met de schrik van afkomt, bleef ze toch eventjes bij de dierenarts. “Het dier is als bij wonder enkel een paar plukjes haar kwijt en was een beetje geschaafd aan het neusje. Toch kwam het even mee naar de praktijk, want het beestje was in shock en helemaal nat. We hebben het een dag onder een warm lampje laten opknappen”, zeggen dierenartsen Saskia Garré en Annelies De Meulemeester van De Leieband in Harelbeke.

(MM/BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier