Kat belandt vanuit Nederland in containerpark van Hooglede

Sabrina Clarysse, Chantal Declercq en Marijke Debaere ontfermden zich over poes Pien. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Een gevonden katje in het containerpark in Hooglede heeft er wel een heel opmerkelijke reis opzitten. Na wat speurwerk van de technische dienst en dierenarts Chantal Declercq blijkt dat poes Pien een week geleden vermist werd in Vlissingen, op 130 kilometer van Hooglede. De Nederlandse eigenaars komen de poes ophalen.

Marijke Debaere en Sabrina Clarysse zijn bekende gezichten bij de technische dienst van Hooglede-Gits. “In ons werk ontfermen we ons vaak over verloren gelopen dieren in de gemeente”, klinkt het bij het tweetal. “Daarbij hebben we al heel wat dieren zien voorbijkomen, van honden en katten tot een pony, een woelvarken en een geit. We hebben zo al heel veel onvergetelijke situaties meegemaakt. We zorgen dat ze eten, drinken en een dak boven hun hoofd krijgen en dan gaan we op zoek naar de eigenaars. Daarvoor werken we samen met dierenarts Chantal Declercq die zorgt voor de gezondheid van de dieren.”

De kat die dit weekend op het containerpark van Hooglede gevonden werd, heeft er een opmerkelijke reis opzitten. De poes werd opgemerkt door een medewerker op het containerpark en ze plaatsten een vangkooi om de poes te lokken. “Toen ik in de richting van het containerpark liep, zag ik de poes toevallig lopen’, vervolgt Sabrina. “Ik kon haar lokken met een boterham. De poes was gechipt dus de zoektocht naar de eigenaar zou vlot verlopen dachten we.” De chip leverde via de officiële websites echter geen bekend adres op. Intussen werd de poes bij Chantal opgevangen en waren er zelfs al een tweetal kandidaten om haar in huis te nemen. “Het diertje liet me echter niet los”, vertelt Sabrina, “en ik belde het telefoonnummer van de databank. Daar konden ze me vertellen dat de chip wel geregistreerd stond in Nederland. Het verhaal werd dus alsmaar interessanter.” Enkele telefoontjes later werd Sabrina opgebeld door een man uit Vlissingen. De poes bleek Pien te heten en was al een weekje vermist.

Camping

“Iedereen vraagt zich nu natuurlijk af hoe de poes in enkele dagen 130 kilometer heeft afgelegd van Vlissingen naar Hooglede”, pikt Marijke in. Eerst werd gedacht dat ze in een container van Mirom de reis maakte. De eigenaar vertelde echter dat hij een camping heeft met caravans en vakantiehuisjes. Het zou dus zomaar kunnen dat een nietsvermoedende Belgische toerist Pien meenam in de koffer of caravan. “In elk geval zijn we blij dat de eigenaar gevonden is. Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen hun huisdieren laten chippen. Vanavond komt de man naar Gits om zijn poes terug op te halen. Het is echter een heel aanhankelijke en sociale poes, als hij niet oppast, gaat ze binnenkort weer op reis”, besluit het drietal lachend.

Kat belandt vanuit Nederland in containerpark van Hooglede

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier