Kasteelstraatfeesten in Sint-Eloois-Winkel in bijzonder jasje

De organisatoren van de Kasteelstraatfeesten zorgen voor een coronaveilige editie. (foto Jan Stragier) © Jan Stragier
Redactie KW

Tijdens het kermisweekend op 2, 3 en 4 oktober zijn er in Winkel traditiegetrouw op zaterdag de kasteelstraatfeesten. Kinderen en ouders kijken er elk jaar weer naar uit, maar dit keer wordt het een ongewone editie.

In de voormiddag staat normaal een knutselwerkje geprogrammeerd. Dit kan nu niet doorgaan, maar daar is een mouw aan gepast. De kinderen mogen thuis zelf een werkje in elkaar knutselen met als thema de boerderij. Dat kan ingediend worden tussen 10 en 12 uur in de straat zelf. Na beraadslaging van de jury zijn er prijzen voorzien voor de leukste en origineelste knutselkunstwerkjes per leeftijdscategorie.

Op school krijgen de kinderen ook een kleurplaat die ze naar hartenlust kunnen inkleuren en versieren. Die is ook in te dienen op 3 oktober tijdens de Kasteelstraatfeesten. Tussen 18 en 18.30 uur worden de winnaars op het podium geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen.

Naast het knutsel- en kleurwerk kan je tussen 11 en 13 uur ook genieten van een aperitiefconcert van De Wilfrieds, die hun kunnen ook al enkele maanden geleden in woonzorgcentrum Rustenhove hadden gedemonstreerd.

Bakje frietjes

De traditionele spelletjesnamiddag is vervangen door een zoek-, smoefel en spelletjestocht voor groot en klein. De 4 km lange gratis tocht gaat langs landelijke wegen, waar onderweg wat opdrachten moeten uitgevoerd worden en foto’s gezocht. Op verschillende posten kan je wat lekkers eten. De tocht eindigt in de Kasteelstraat waar je vanaf 16 uur een bakje frietjes aangeboden krijgt van slagerij-traiteur ‘t Ryspoepke. De formulieren van de zoektocht moeten worden ingediend bij de jury in de Kasteelstraat en die maken om 18.30 uur, samen met de kleur- en knutselwinnaars, ook de winnaars van de zoektocht bekend.

Om de deelnemers te spreiden, werkt de organisatie met verschillende vertrekuren. Daarom wordt aan de deelnemersgevraagd om met hun groep/gezin in te schrijven tegen ten laatste woensdag 30 september. Dat kan via de Facebookpagina van de Kasteelstraatfeesten. Kinderen moeten onder begeleiding staan van een volwassene om de tocht te maken.

Verkleedpartij

“Geen Kasteelstraatfeesten zonder verkleedpartij”, geeft medeorganisator Dries Vuylsteke nog mee. “Haal maar jullie mooiste outfit uit, als boer, koe, paard, varken… Genoeg keuze op de boerderij.” Ook hiervoor zijn prijzen te winnen en die worden ook weer afgeroepen tussen 18 en 18.30 uur. Ondertussen genieten van een drankje aan de bar is ook weer mogelijk. (Erik Den Hert)

Info: via het evenement op Facebook, op 056 50 92 51 of in ‘t Ryspoepke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier