Kasteelfeesten in Ruddervoorde

© (Foto GST)
Redactie KW

De derde editie van de kasteelfeesten Pecsteen ’19, 30 jaar na de vorige editie, werd voor Ruddervoorde en ver daarbuiten een onverhoopt succes. Ondanks de regen deze morgen en rond de middag was de belangstelling zeer groot en werden alle vooropgestelde bezoekersaantallen ruim overschreden.

Het was reeds vooraf een groot vraagteken wat de organisatoren mochten verwachten, wat als het slecht weer zou zijn, vragen waarbij bezieler Dominiek Schrauwen toch wat slapeloze nachten van gehad heeft. “En dan deze morgen opstaan en het regende, bij momenten viel de regen met bakken uit de hemel en toch bleef bij de vele medewerkers de moed erin om alles op te starten en in orde te brengen voor deze editie van Pecsteen ’19“, weet hij te vertellen. “We bleven positief denken en hopen natuurlijk dat we in de loop van de dag geen neerslag meer zouden krijgen en na een fikse regenbui deze middag kwam de zon er door en konden de kasteel feesten aan het muzikale deel van de dag beginnen.”

De feesten werden geopend door de familie Pecsteen, met voorop de barones samen met Dominiek Schrauwen en burgemeester Jan de Keyser. Na de quiz waar of niet waar met bekende Ruddervoordenaars en de muzikale intermezzo’s van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia werden de diverse foodstanden geopend. Die Verdammte Speilerei , een toch wat speciale muziekfanfare met een kantje eraf gebruikte het volledige kasteeldomein met hun optreden en bracht naast het muzikale ook de nodige humor in het kasteelpark. Ondertussen werd het hoofdpodium klaargemaakt voor Lajos And The Gang waarbij Schepen Sam Van de Caveye samen met zijn muzikale vrienden het beste van zichzelf gaf voor publiek op het volledig gevulde voorplein van het kasteelplein.

Ondertussen bleef het publiek toestromen. De info gekregen van de plaatselijke politiediensten is het bijna onmogelijk om een juiste schatting te maken van het aantal mensen die hier aanwezig zijn, maar ze zijn er zeker van dat er tussen de 2.500 en 3.000 bezoekers aanwezig zijn. De mensen komen en gaan, zijn grotendeels voor het en kasteel aanwezig meer ook achter het kasteel waar er een aantal activiteiten zoals eiergooien, springkastelen park en een zeer uitgebreide kunsttentoonstelling was.

Open monumentendag

In het kader van deze kasteelfeesten had de heemkundekring Ridefort van Ruddervoorde de geschiedenis van het kasteel Pecsteen samengevat in een tentoonstelling en werden de aanwezigen in kleine groepen rondgeleid rond het kasteel met de nodige deskundige uitleg van de gidsen. Zo werd gewandeld naar de oude ijskelder, rond de kasteel vijver en in de dreef die kasteel Pecsteen verbind met de Ter Luchtestraat.

“Ondanks dat we nog maar halfweg de dag zijn kunnen we spreken van een grandioos succes“, weet Dominiek Schrauwen te vertellen. “De zeer grote opkomst, de vele mensen die me aanspreken, Ruddervoorde samenbrengen rond deze schitterende locatie, daar doen we het voor. Maar het applaus is zeker niet alleen voor mij bedoeld. Er zijn een grote groep medewerkers die de voorbije week en ook vandaag in de weer zijn om Pecsteen ’19 tot een succes te maken die we momenteel meemaken. En niet te vergeten natuurlijk, de familie Pecsteen die deze schitterende locatie ter beschikking stelden.”

Later in de namiddag speelde de Propere fanfare een groot deel van haar repertoire en het optreden van the Skyblasters zal de muzikale afsluiter zijn voor deze geslaagde editie van het openlucht feest Pecsteen ’19.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier