Kasteeldomein De Herten in Oostkamp decor voor internationale mennerswedstrijd

De organisatie verwelkomde 35 gespannen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. © AFr
Redactie KW

Het kasteeldomein De Herten langs de Hertsbergsestraat in Oostkamp vormde zondag het prachtige decor voor een International Tradition Driving Meeting (ITDM).

Dit is een internationale wedstrijd voor paarden en antieke rijtuigen. De organisatie was in handen van Idès Cornillie en Odette De Graeve uit de Moerbrugge. Het was de eerste keer dat het mennerskoppel een dergelijke wedstrijd organiseerde. “Na vijf succesvolle koetsentochten door kasteeldomeinen vonden wij de tijd rijp voor dit internationaal gebeuren voor elegantiemenners”, verduidelijkt Idès.

“We werkten hiervoor samen met de Belgian Driving Association en mochten 35 gespannen verwelkomen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Mede dankzij het stralende weer was de publieke belangstelling groot en tot onze vreugde tekenden ook Antoinette de Langlade en Yves Dauger van de Franse mennersfederatie AFA present.”

Na een tocht langs landelijke wegen volgden nog enkele proeven op het kasteeldomein, waar een internationale jury de fraaie gespannen keurde.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier