Kasteel Ter Borcht in Meulebeke pronkt weldra op een eiland

(foto Luc)
Redactie KW

De werkzaamheden aan het kasteel Ter Borcht verlopen momenteel in een sneltempo. Na de grondige buitenrenovatie zijn ze nu het interieur onder handen aan het nemen en straks wordt ook het kasteelpark aangepakt. Een van de doelstellingen is om het kasteel opnieuw de oude omwalling terug te schenken zodat het weer, zoals weleer, kan pronken op een echt eiland.

Van 1995 tot 1997 werden waterbeheersingswerken uitgevoerd die vooral tot doel hadden het water van de Devebeek via de verruimde gracht langs de kasteeldreef af te leiden naar het restant van de walgracht rond het kasteel om het vervolgens terecht te laten komen in de Devebeek, ter hoogte van de Ter Borchtlaan.

Schepen van Milieu Danny Bossuyt: “Het is onze bedoeling om het kasteel weer in zijn oorspronkelijke toestand te brengen en de toegankelijkheid van het kasteelpark te optimaliseren. Om die redenen zal de brug naar het kasteel onder handen genomen worden, gaan we de omwalling uitbaggeren en vervolledigen rondom het kasteel en wordt het bomenbestand in het kasteelpark weer in ere hersteld.”

Brug over de Devebeek

“Vanuit de Ter Borchtlaan is het ook onze bedoeling om een brug over de Devebeek aan te leggen zodat kasteel- en parkbezoekers hun wagen makkelijk kunnen parkeren en een onmiddellijke toegang krijgen tot het domein”, aldus de schepen.

De Devebeek krijgt dan ook haar oorspronkelijke loop terug, langs de Baronielaan. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier