Kasteel De Lovie voortaan te huur voor fotoshoots en feesten

© TP
Redactie KW

Een kasteel huren voor uw feest, receptie of fotoshoot. Dat kan vanaf nu in De Lovie. De bewoners draaien mee in deze nieuwe werking en de opbrengst wordt geïnvesteerd in het gebouw.

Het Poperingse kasteel is sinds 1960 het uithangbord van De Lovie, een vzw die jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de ruime Westhoek ondersteunt. “Het is gebouwd in 1856 met veel lichtinval en functioneerde destijds als feestpaleis voor de rijke eigenaars”, vertelt Dries Vandewoude, projectcoördinator kasteel.

“Het kasteel oogt majestueus en biedt vanuit de vele ramen een uitstekende inkijk in de groenste streek van de regio. Na WOI werd het kasteel tientallen jaren ingericht als sanatorium voor tuberculosepatiënten. Sinds het gebouw deel uitmaakt van De Lovie was gebruik door derden niet mogelijk en het kasteeldomein was tot zeven jaar geleden niet toegankelijk.”

“Het gebouw stond de afgelopen acht jaar leeg en diende deels als stockageruimte. We werken momenteel aan een openstelling en meer beleving in en rond het kasteel. We hebben een nieuw educatief aanbod met kasteelwandelingen en vanaf nu kunnen zalen in het kasteel gehuurd worden voor recepties, babyborrels, feesten, fotoshoots, bedrijfsseminaries en andere evenementen.”

Rekenen op bewoners

“Wat we de kasteelgebruikers eventueel graag aanbieden is de inzet van onze bewoners. Zij kunnen bijvoorbeeld de zaal klaarzetten, het onthaal verzorgen, opdienen, optreden met hun eigen muziekband of deelnemen aan fotoshoots. Zo komen zij in contact met een wereld, die voor hen niet altijd zo bereikbaar is, en delen ze mee in de vreugde en positieve beleving in het kasteel. De maatschappij leert op haar beurt de werking van De Lovie kennen. Met de opbrengst hopen we onze werking te verstevigen en reparaties uit te voeren in het kasteel.”

De Lovie wil ook een vrijwilligerswerking op poten zetten voor het kasteel. “Wie wil bijdragen aan deze werking, is meer dan welkom.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier