Kasteel De Drie Torens in Brielen is verkocht

Redactie KW

De koper wenst anoniem te blijven.

Het kasteel De Drie Torens was eigendom van Jozef Petillion en Jeannine Lievens. Jozef bouwde zijn fortuin onder meer op als zaakvoerder van wegenbouwer Pevalco, dat in de jaren tachtig failliet ging. Ondertussen woont het echtpaar niet meer in het kasteel, maar in een seniorenwoning in de omgeving van Gent. Jozef wordt in november 91 jaar, zijn echtgenote Jeannine is 85.

Het eigendom stond te koop als “omwald kasteel met conciërgewoning, aanpalende stallingen en koetsgebouwen. Gelegen middenin park, bos en lusttuin, bereikbaar via royale dreef (Drietorenweg), afgezoomd met berken en gemarkeerd door middel van geblokte arduinen hekpijlers met gietijzeren hek.”

De kelder omvat onder meer twee garages, een wijnkelder en een binnenzwembad”

In 1975 werd het kasteel gerenoveerd. Op het gelijkvloers zijn er vier salons. Op de eerste verdieping zijn er zes slaapkamers en op de tweede verdieping nog eens vier. Het integrale kasteel is onderkelderd. De kelder omvat onder meer twee ruime garages, een wijnkelder en een binnenzwembad met uitzicht op de tuin en vijver.

Conciërgewoning

De renovatie van de conciërgewoning gebeurde in 1995. Het werd heringericht als villa. Daar zijn drie slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast beschikt het domein over een schuur die vandaag dienst doet als garagecomplex en opbergruimte. Het kasteel kent een lange geschiedenis. Het wordt vermeld in Flandria Illustrata van Antonius Sanderus als eigendom van Nicolaas Immeloot, die overleed in 1507. In 1813 werd het kasteel afgebroken en daarna weer opgebouwd. Het kasteel was tijdens de Eerste Wereldoorlog hoofdkwartier van de geallieerden. Na de oorlog diende het als zetel voor de Ypres League en de Anglo-Belgian Union.

De inwoners van Brielen kennen het kasteel wellicht nog het best als het decor van de Sint-Maartensstoeten. Dat gebeurt al sinds 1972, maar met de verkoop lijkt daar nu een einde aan te komen.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier