Karoline Van de Mergel uit Oostende schreef een boek over huidverjonging

Nadat ze reeds enkele e-boekjes schreef, heeft huidtherapeute Karoline Van de Mergel nu een heus boek klaar, met als titel 'Huidverjonging op maat'. (Foto Rio)
Redactie KW

Wie wil er niet blinken in zijn vel? Een strakke huid met zo weinig mogelijk rimpels. ‘Huidverjonging op maat’, een nieuw boek van Karoline Van de Mergel, kan daarbij helpen.

“Natuurlijke veroudering is iets dat je niet kan tegenhouden”, zegt huidtherapeut Karoline Van de Mergel (43).

“Maar je kan wel, stap voor stap, dingen doen die dat proces vertragen. Heel belangrijk daarbij is dat je begrijpt hoe je huid werkt, zodat je hem op de meest optimale manier kan verzorgen. De huid is een spiegel van hoe we ons voelen, met wat we ons voeden en hoe we ons zelf soigneren.”

“Een kunstgebit kan je kopen, maar een kunsthuid bestaat niet. Jouw huid is uniek en onvervangbaar. Om die zo gaaf mogelijk te houden moet je rekening houden met heel wat interne en externe factoren.”

“Het is meer dan zomaar een of andere crème smeren. In mijn boek beschrijf ik enerzijds wat er allemaal invloed heeft op een snellere veroudering van de huid en anderzijds geef ik tips, informatie, oefeningen en recepten die je kan aanwenden om een levensstijl aan te nemen, die deze veroudering kunnen tegengaan.”

Skincare Clinic

Vanuit haar totaalvisie op huidverbetering volgde Karoline Van de Mergel ook een opleiding voor voedselconsulente. “Een goed functionerend darmstelsel is van groot belang en dat begint bij een uitgebalanceerde voeding”, stelt de huidtherapeute. “Zo moet je onder meer zien voldoende antioxidanten binnen te krijgen, onze ‘verdedigers’ tegen de organismen die de huidcellen aanvallen en vernietigen. Wat je eet hangt meestal samen met de levensstijl die je aanhoudt.”

“Ook de werking van je hormonen en het al dan niet onderhevig zijn aan stress spelen een grote rol in het verouderingsproces.” Karoline Van de Mergel, afkomstig uit Oudenaarde, kwam tien jaar geleden in Oostende wonen. Gedreven door haar professionele belangstelling startte ze hier haar eigen ‘skincare clinic’, een praktijk voor mensen met huidproblemen waar ze een aanpak op maat krijgen.

Vandaar ook de titel van haar boek: ‘Huidverjonging op maat’. Het is zopas verschenen bij uitgeverij ISBN, omvat 246 pagina’s en kost 21,99 euro. Het boek is onder meer verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel. (Rio)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.