https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KarmaMarkt is de eerste afvalvrije winkel van Brugge

Isabelle Descheemaecker is al jaren met voeding en gezondheid bezig. Met KarmaMarkt geeft ze haar droom een permanent karakter. © Davy Coghe
Redactie KW

In de Langestraat opent binnenkort ‘KarmaMarkt’, de eerste ‘zero waste shop’ van Brugge. Isabelle Descheemaecker wil van haar afvalvrije winkel ook een ontmoetings- en workshopruimte maken.

Begin augustus vorig jaar baatten Isabelle Descheemaecker (43) en Mieke Dumon (39) een week lang de pop-up KarmaCafé uit in de binnenstad. Gezond en helend waren de trefwoorden. Dit zal ook het geval zijn in KarmaMarkt, die op maandag 1 juli de deuren opent in de Langestraat. “Ik ben al jaren bezig met gezonde voeding en gezondheid”, zegt Isabelle. “In het verleden heb ik op de zondagsmarkt in de winter met soep gestaan en in de zomer met verse fruitsapjes en andere natuurproducten.”

Zonder plastiek

Al jaren droomde ze ervan om dit een meer permanent karakter te geven en daarom stampt ze over enkele maanden KarmaMarkt uit de grond in de Langestraat 22, op het adres waar zich lange tijd Living Stone bevond. Deze winkel verkocht onder meer boeken, edelstenen en wierook. “Het wordt een zero waste shop, waar dus (bijna) geen plastiek mee gemoeid is, bij de verpakking noch de productie. Iedereen zal er aankopen in bulk kunnen doen. Het aanbod zal bestaan uit onder meer droge voeding, dranken, olijfolie en huishoud- en badkamerproducten. Natuurlijk en dierproefvrij. Ook ga ik verse maaltijden verkopen van traiteur Robuusk, biologische groentepakketten van Bio Brugs Ommeland, taartjes van Zoets en brood van natuurbakkerij ‘t Pastinaakje”, vertelt Isabelle, die haar halftijdse job als onthaalbediende in D’Oefenschool in Blankenberge wil combineren met KarmaMarkt.

Livinghoek

“Ontmoeting wordt ook heel belangrijk. Daarom voorzie ik een livinghoek waar je in groepsverband kan werken, op het gemak iets kan drinken en zelfs allerlei workshops volgen. In de KarmaMarkt zal je ook terecht kunnen voor onder meer yoga- en meditatielessen. Tevens ga ik samenwerken met kunstenaars die zaken vervaardigen met gerecipieerd hout.”

De komende maanden tekent Descheemaecker ook present op allerlei evenementen met haar zogenaamde Karmavan, een caravan waar je terecht kunt voor een relaxerende massage. (Stefaan Van Volcem)


Ook jij kunt je steentje bijdragen aan de fundraisingactie van Isabelle Descheemaecker door tot begin juni een bijdrage – vanaf 10 euro – te storten. Surf naar nl.ulule.com/karmamarkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten