Karma Lounge & Music opent de deuren in de Bruggestraat in Ingelmunster

Jurgen Rosseel en Steve Compernolle kunnen heel wat horeca-ervaring voorleggen. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Op zaterdag 8 juni openen Jurgen Rosseel en Steve Compernolle de deuren van Karma Lounge & Music in de Bruggestraat 337, waar jaren geleden het alombekende café ‘t Leestje was gevestigd. Het nieuwe concept is geen discotheek, wel een gezellige zaak waar jong en oud welkom is.

Járen geleden runde Paula café ‘t Leestje op de rand van Ingelmunster, dichtbij Meulebeke. Toen Paula ermee stopte, werd de zaak omgebouwd tot vooral een discotheek. Na Bina Canar kwam Beau’Bar. Het pand stond nu al een periode leeg. De huidige eigenaars besloten om de vroegere discotheek eens grondig op te ruimen. Momenteel is er opnieuw beweging in en rond het vroegere ‘t Leestje. Komend weekend beginnen Jurgen Rosseel (38) en Steve Compernolle (40) – beiden uit Roeselare – met Karma Lounge & Music. “We zijn thuis in de horecawereld”, zegt Jurgen. “Ik stond al aan de geboortewieg van enkele pop-upzaken. Vorig jaar was ik nog heel succesvol met Forest’a Bar in Wevelgem.” Ook Steve heeft horeca-ervaring. “Ik leerde Jurgen kennen in een van de pop-ups. Ik begon als werknemer, maar uiteindelijk besloot ik ook mee te werken en iets uit te bouwen.”

Twee mooie terrassen

Jurgen en Steve zijn heel creatief en proberen telkens nieuwe concepten uit te werken. “We waren op zoek naar iets in de regio Wevelgem, omdat we daar al een beetje thuis zijn door ons vorige project. Na lang zoeken vonden we nog altijd geen geschikte locatie om een nieuwe pop-up uit te bouwen. We vernamen ook dat er in regio Wevelgem al allerlei zaken op dat vlak in de pipeline zaten. Toen besloten we om uit te kijken naar een pand met een binnen- en buitenconcept. We dachten niet meer aan één seizoen, maar opteerden voor een langetermijnvisie”, vertelt Jurgen verder.

“We bezochten verschillende horecapanden. De locatie in Ingelmunster sprak ons meteen aan: ruime parking, mooi gebouw, zowel achteraan als vooraan twee mooie terrassen . Ideaal om tijdens de zomer de mensen achteraan te bedienen op het buitenterras en bij slecht weer de mensen te laten genieten binnenin de zaak. Onze zaak Karma Lounge & Music wordt geen discotheek”, benadrukt Steve. “De plek is voor iedereen toegankelijk. Jong en oud zijn dus welkom. Hier kan je rustig een glas komen drinken. Op zaterdagavond kan er wel eens een dj actief zijn, maar het wordt geen echt discotheekconcept.”

Wintereditie

De naam vonden Jurgen en Steve terug in het buitenland. “Karma is een bekende en mooie club waar we vaste klant zijn. Karma doet ook denken aan de zomer. Met de zomer en de zon in het achterhoofd vonden we dat die naam perfect past bij onze nieuwe uitdaging”, stipt het tweetal aan. “De mensen mogen niet vergeten dat ons concept anders is dan de voorbije jaren. We zijn toegankelijk voor iedereen en beginnen er al om 14 uur aan. In het najaar denken we aan een Karma Winter Editie. Nu hebben we een mooie lounge-bar, maar het winterse concept zullen we ook mooi aankleden. We willen de mensen blijven verrassen. Iedereen kan genieten van onze huisgemaakte tapas, lekkere cocktails, mocktails en kinderdrankjes.”

We zijn toegankelijk voor iedereen. Jong en oud is dus welkom in onze nieuwe zaak

Tijdens ons bezoek was het nog een drukte van jewelste om op tijd klaar te kunnen geraken. Er moest nog veel gebeuren, maar veel helpende handen zullen ervoor zorgen dat de officiële opening wordt gehaald. Waarom moeten de bezoekers kiezen voor Karma Lounge & Music? “Omdat we toegankelijk zijn voor iedereen. Omdat we iedereen een gezellige namiddag of avond willen bezorgen. Op het zuidgerichte terras zal het zalig vertoeven zijn. We zorgen voor sfeermuziek, niet voor harde beats. De mensen moeten met elkaar kunnen praten”, besluiten de zaakvoerders. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier