Demasure, die afstudeerde met een proefschrift over incest en spirituele begeleiding van slachtoffers en al meer dan vijfentwintig jaar rond misbruik werkt, leidde eerder het Centrum voor Kinderbescherming van de Gregoriaanse Universiteit in Rome. Dat meldde Kerknet Vlaanderen dinsdag onder aanhaling van de Franse krant La Croix.

Het nieuwe Canadese centrum voor de bescherming van minderjarigen en kwetsbare personen opent op 4 december zijn deuren. Het is verbonden aan de katholieke Sint-Paulusuniversiteit in Ottawa. Het centrum is het eerste in zijn soort in Noord-Amerika. Het wil bijdragen aan het voorkomen van misbruik en de genezing van slachtoffers.

Demasure, die afstudeerde met een proefschrift over incest en spirituele begeleiding van slachtoffers en al meer dan vijfentwintig jaar rond misbruik werkt, leidde eerder het Centrum voor Kinderbescherming van de Gregoriaanse Universiteit in Rome. Dat meldde Kerknet Vlaanderen dinsdag onder aanhaling van de Franse krant La Croix.Het nieuwe Canadese centrum voor de bescherming van minderjarigen en kwetsbare personen opent op 4 december zijn deuren. Het is verbonden aan de katholieke Sint-Paulusuniversiteit in Ottawa. Het centrum is het eerste in zijn soort in Noord-Amerika. Het wil bijdragen aan het voorkomen van misbruik en de genezing van slachtoffers.