https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Karl Demoen ontwerpt beestige T-shirtcollectie voor Vive le vélo

Karl Demoen showt een van zijn nieuwste creaties. (foto BC)
Karl Demoen showt een van zijn nieuwste creaties. (foto BC)
Bieke Cobbaert

Karl Demoen runt zijn creatief bureau Cookie Collective van bij hem thuis in de Oostmeet-sraat. De Koekelaarse creatieveling staat in voor het design van Vive le Vélo, een kledinglijn genaamd naar het gelijknamige wielerprogramma dat elke zomer de Tour de France volgt. “Recent lanceerden we opnieuw drie beestige T-shirts”, klinkt het bij Karl.

Vive le Vélo, genaamd naar het gelijknamige wielerprogramma van Karl Vannieuwkerke is een moderne en casual kledinglijn voor dames, heren en kinderen. De collectie wordt elk seizoen aangevuld met nieuwe stuks, maar ook met collectors items voor de echte wielerliefhebber. De ontwerper achter deze designs is Karl Demoen. Hij woont met zijn gezin dat bestaat uit echtgenote Nele De Keyzer, dochters Nora, Lizan en de tweeling Rik en Rozie in de Oostmeetstraat en runt er ook zijn eigen creatief bureau, Cookie Collective.

“De samenwerking met Vive le Vélo startte vorig jaar, net voor de lockdown, met een eerste wielercollectie. Heel boeiend en vooral ook heel leuk. Zo leuk dat er ondertussen nog enkele collecties volgden en recent lanceerden we opnieuw drie beestige T-shirts”, begint de Koekelarenaar. En beestig mag je letterlijk nemen, op alle drie de T-shirts staat een beestje. “Op het eerste T-shirt zie je een beer op een fiets met de tekst Fietsen is bère , op het tweede staat een vélociraptor een kleine dinosaurus op een tweewieler en op het derde shirt zien we letterlijk en figuurlijk een koerspaard.”

Waarom beestjes, willen we weten? “Omdat dieren gewoon leuk zijn, maar ook omdat we geestig en origineel uit de hoek willen komen. We willen het design vooral speels en leuk houden. Het moeten niet altijd de klassieke fietselementen zijn. Daarnaast hameren we op kwaliteit en eerlijke fashion. De T-shirts zijn bovendien gemaakt in België en bestaan uit 100% biokatoen.”

www.vivelevelo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.