Karine Rogie neemt afscheid van KunstAcademie Zwevegem

Dit weekend loopt in OC De Brug de eindejaartentoonstelling van de KunstAcademie. Meteen ook het afscheid van Karine Rogie die met pensioen gaat.

Karine Rogie, die eind juni in pensioen gaat, werd in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange inzet voor de KunstAcademie. © foto GV

Dit weekend kan men in de lokalen van de KunstAcademie in OC De Brug de eindejaartentoonstelling bewonderen van de afdeling ‘beeld’. Alle werken van het voorbije schooljaar worden er netjes tentoongesteld en er zijn ook workshops voorzien.

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling werd door schepen Isabelle Degezelle en directeur Heidi De Clercq hulde gebracht aan Karine Rogie die eind juni met pensioen gaat. Karine mag zo’n beetje de pionier van de KA genoemd worden. “Samen met Jan D’Haene kreeg ik in 1985 de vraag, en de kans, om de afdeling Beeld in Zwevegem verder uit te bouwen. Die was enkele jaren eerder opgericht op vraag van de cultuurdienst. Met veel jeugdig enthousiasme zetten wij toen onze schouders onder het project en gaven we les aan zowel volwassenen als kinderen. En dit doen we nog steeds, met evenveel plezier als toen.”, weet Karine te vertellen. “Nu ik met pensioen ga, zal het uiteraard wel een beetje raar doen, maar ik blijf wel supporter op de eerste rij.”

Wie dit weekend niet thuis is of verhinderd is door de verkiezingen, kan altijd ook nog op maandag of dinsdagavond eens langsgaan.

(GV/ foto GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.