Karen Damen zingt voor Ieperse Lieselot in rodeneuzenspecial Liefde voor Muziek

De artiesten en de zeven jongeren waarvoor ze vrijdag zullen zingen. (Foto VTM)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De uitzending van Liefde voor Muziek – de Reünie op vrijdag 13 november staat volledig in het teken van Rode Neuzen Dag. De kandidaten van de vorige editie zullen voor zeven jongeren een nummer zingen die voor hen een speciale betekenis heeft. Voor de 20-jarige Ieperling Lieselot Del’haye zal Karen Damen ‘Spirits’ van The Strumbella’s zingen.

Op VTM is er op vrijdag 13 november om 20.40 uur een speciale aflevering van Liefde voor Muziek voor Rode Neuzen Dag. De kandidaten van de vorige editie – Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings – zingen dit keer geen bekende hits van elkáár. Het zijn zeven jongeren die de playlist van deze speciale uitzending bepalen. De aandachtige kijker kan hen al herkennen van de videoclip van Porselein, de Rode Neuzen Dag Song die vorige week werd gelanceerd.

Spirits

In de uitzending zingt elke artiest speciaal voor één jongere een nummer dat voor hem/haar een speciale betekenis heeft. Muziek is immers niet alleen de rode draad van Liefde voor Muziek, maar ook van Rode Neuzen Dag 2020 – omdat muziek helpt. De zeven jongeren zijn tussen 18 en 21 jaar en hebben elk een opmerkelijk parcours afgelegd op sociaal, fysiek of mentaal vlak.

Lees verder onder de foto.

Lieselot vertelt haar verhaal aan Karen Damen. (Foto VTM)
Lieselot vertelt haar verhaal aan Karen Damen. (Foto VTM)

Karen Damen zingt een heel speciaal nummer voor Lieselot Del’haye, 20 jaar uit Ieper: Spirits van The Strumbella’s. “Het is een liedje dat ik altijd mee zong toen mijn mama me naar de psychologe bracht”, vertelt Lieselot, die al even met depressieve gedachten kampt en zichzelf ook snijdt – wat serieuze littekens op haar armen laat zien. “Ik ken de tekst natuurlijk helemaal van buiten, maar Karen heeft met dit liedje én de kracht van de tekst behouden én ze heeft er tegelijk iets ‘speels’ mee gedaan. Zo geeft ze het nummer hoop.” (TOGH)

Lieselot Del'haye en Karen Damen. (Foto VTM)
Lieselot Del’haye en Karen Damen. (Foto VTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier