Karel van Eetvelt te gast op nieuwjaarsreceptie CD&V Oostkamp

© (Foto GST)
Redactie KW

Het is al jaren de gewoonte om op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Oostkamp enkel gastsprekers uit te nodigen die dan in een panelgesprek samen met moderator Jan de Keyzer hun eigen specifieke werkveld kunnen uitlichten en ingaan op enkele vragen die op dat moment actueel zijn.

Een week voor de nieuwjaarsreceptie kreeg het panelgesprek toch wel een verrassende wending toen het nieuws dat een van de gastsprekers Karel van Eetvelt de nieuwe CEO van Anderlecht zou worden. Samen met Benjamin Dalle, Vlaams minister bevoegd voor Brussel, Media en jeugd en Heidi De Pauw, ceo van Child Focus konden ze het aanwezige publiek een uur lang boeien.

Heidi de Pauw gaf al snel de goede raad mee dat ouders veel meer interesse zouden moeten tonen in het game en sociaal media gedrag van hun kinders. ” als ze van de voetbal thuiskomen vragen we waren uw vrienden daar, heb je gewonnen? En nog veel meer. Als ze echter een uur op hun computer een game gespeeld hebben reageren we meestal iets negatieven in plaats van ook te vragen hoe het geweest is. Door die negatieve reactie dat we uitsturen naar onze kinderen zullen ze ons, ouders niet snel in vertrouwen nemen en vertellen wat ze beleefd hebben in het game of op sociale media.” Minister Dalle voegde er nog aan toe, ” Het media gebruik is veranderd, ik heb de cijfers opgevraagd en moet toch vaststellen dat 2 op de 3 jongeren tussen 10 en 12 jaar een smart phone bezit. “

Toen Karel Van Eetvelt gevraagd of zijn politieke ambities en een eventuele politieke partij een schijnbeweging wist hij te vertellen:.” Het hele verhaal over dat ik een nieuwe politieke beweging zou opstarten is een beetje uit zijn context gerukt. Ik heb het art vooraf nagelezen, het laten aanpassen en toe het verscheen kreeg ik een telefoon van de redactie dat ze het verkeerde artikel gebruikt hadden. We hadden enkel de intentie om iets teweeg te brengen. Ik vind dat de politiek soms iets te ver afstaat van de gewone man en vandaar dat ik Benjamin Dalle de goede raad wil geven om zich niet te laten meezuigen .”

Met drie Anderlecht supporters en Benjamin Dalle supporter van Brugge, kon niet anders of het gesprek zou over voetbal gaan. Karel Van Eetvelt: ” Ik heb een LO opleiding genoten en heb een passie voor Anderlecht. 33 jaar geleden vroeg Michel Verscheuren van Anderlecht mij wat ik later zou willen worden. En ik antwoorde : meneer Michel eigenlijk dat wat jij nu doet. Mijn beste vriend en mijn echtgenote wisten als de vraag kwam ik zonder nadenken ja zou zeggen. Toe alles rond onze politieke beweging van twaalf wat meer ruchtbaarheid kreeg was zelfs mijnechtgenote een klein beetje gerustgesteld, maar ja het is toch Anderlecht geworden.” Toen het onderwerp vrouwen aan de top in het voetbal ter sprake kwam maakte Heidi De Pauw de opmerking dat dit toch een echt mannenbastion blijkt te zijn. ” Ik heb dat de eerste keer bij de gesprekken met Anderlecht ook opgemerkt ” antwoorde Karel Van Eetvelt waarop de Child focus topvrouw reageerde : ” ik ben kandidaat.” Wat als een directe sollicitatie bij Anderlecht gezien werd vanuit de zaal.

Toen in de foto ronde er een foto van Heden Hazart verscheen op het scherm met als kernvraag of dit de beste Belgische speler is gaf Karel Van Eetvelt ogenblikkelijk het antwoord: ” dit is de speler die ik ga kopen. ” Welleswaar met een knipoog bedoeld maar wel opmerkelijk voor een toekomstige CEO die eerder in het gesprek vertelde: ” kijk naar wat je hebt, en gebruik het zo goed mogelijk. Dat moet de uitgangspositie zijn om iets groots te bereiken. “

Bij een ander beeld, met twee wegwijzers fake news en True News kwam van Hilde De Pauw een toch wel zeer opmerkelijke visie hierover: ” We moeten er van uitgaan dat al het nieuws in de pers fake is en van uit die positie uitkijken naar wat dan wel waar is , zeker bij berichten op sociale media. Fake News zie er de dag van tegenwoordig zeer reëel en echt uit”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier