Karel is door corona gescheiden van zijn Lieve, maar betuigt haar elke dag zijn liefde

Karel Bossuyt met zijn zelfgetekend hartje. © GF
Redactie KW

Een mooi liefdestafereel is sinds vorige week te zien aan woonzorgcentrum De Korenbloem in Kortrijk. Karel Bossuyt (85) en Lieve Carron (82) zijn door de coronacrisis van elkaar gescheiden, maar Karel vat elke dag post onder haar raam met een zelfgetekend hart op een blad papier.

Karel Bossuyt woont in een assistentiewoning van De Korenbloem, zijn echtgenote Lieve Carron (82) verblijft er in het woonzorgcentrum. “Toen alles nog gewoon was, ging ons vake zo goed als elke namiddag ons moeke ophalen om samen een pintje te drinken in de gemeenschappelijke cafetaria”, vertellen de kinderen.

Op de kamer blijven

“Van zodra er over corona werd gesproken, werd er in het woonzorgcentrum geen bezoek van buitenaf meer toegestaan. Twee dagen later moesten ook de bewoners van de assistentiewoningen op hun eigen flatje blijven. Zo kwam het dat vake van de ene dag op de andere moeke niet meer kon zien. Hij kon zelfs niet naar haar verjaardagsfeestje.”

Karel had daar soms veel moeite mee. Hij miste zijn vrouw, die lijdt aan dementie, enorm en begreep de maatregelen niet zo goed. Lieve verbleef ondertussen wel nog in haar leefgroep, tot vorige week, toen er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch corona werd vastgesteld in het woonzorgcentrum, net op het verdiep waar Lieve verblijft. Daardoor werden de maatregelen meteen nog verstrengd en elke bewoner moet nu op de kamer blijven.

Romeo en Julia

Lieves kamer kijkt uit op de ingang van de assistentiewoningen, waar Karel regelmatig zijn brievenbus ledigt. Zo ontdekte hij dat hij zijn vrouw kon zien van aan zijn flatje. Dat bracht hem op het idee om een groot hart op een blad papier te tekenen en er Lieves naam in te schrijven. Met zijn ‘hartenblad’ vat hij nu elke dag post op een bankje aan de ingang. “Dit doet ons denken aan Romeo die onder het raam van zijn Julia toont dat hij haar nog steeds graag ziet en nu heel hard mist”, aldus de kinderen. “Hij houdt zijn blad dan in de lucht naar moeke en moeke wuift dan en werpt hem een kushandje toe. Hoe mooi kan liefde zijn in tijden van corona?”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier