Karine Uvijn uit Tielt kreeg de French Colour Award

© Facebook Hair & More
© Facebook Hair & More
Redactie KW

Zondagavond werden de winnaars van de ‘Style & Colour Trophy’ van L’Oréal Professionnel bekendgemaakt. De wedstrijd was te zien op Youtube en Facebook en werd druk bekeken. Karine Uvijn uit Tielt won de French Colour Award.

De Style & Colour Trophy bestaat al sinds 1954. De finale van deze wedstrijd voor professionele kappers werd uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek. “Wij namen deze beslissing omdat we het kappersvak in de kijker wilden zetten”, vertelt Quentin Lanotte, Brand Manager L’Oréal Professionnel. “Zoals te zien was in de Style & Colour Trophy is het een bijzonder veeleisend vak waar heel precieze technieken en veel creativiteit aan te pas komen, vooral voor een ‘French touch’ of een natuurlijke kleuring.”

VIP bij Karine

Een honderdtal Belgische en Luxemburgse kappers namen deel aan de preselecties van de 66e editie van de Style & Colour Trophy. Zondag streden 8 van hen voor de fel begeerde titel tijdens een uitzending gepresenteerd door Virginie Claes vanuit het beroemde kapsalon Didier & Rosalinde. Na afloop van drie proeven werden de drie prijzen uitgereikt door een jury samengesteld uit o.a. hofkapper Frederic Van Espen en blogster Yentl Keupens.

Er waren enkele categorieën in deze wedstrijd. De French Colour Award werd weggekaapt door Karine Uvijn (54) uit Tielt. Karine geniet van het leven, van reizen, fietsen in de natuur of met haar familie. Kapster zijn is haar vak, maar ook haar hobby. Karine is nieuwsgierig en is gek op het ontdekken van nieuwe technieken en nieuwe producten. Ze is uren zoet met het uitproberen van alles wat ze gevonden heeft. In haar eigen kapsalon Hair & More voelt iedereen zich een VIP. Op 13 februari is ze klaar om haar deuren opnieuw te openen, met respect voor de veiligheidsmaatregelen uiteraard.

Internationale finale

De Cut & Style Trophy ging naar Monalysa Bianco uit Charleroi. Hélène Karaman uit Brussel was laureate voor beste kapster van België en Luxemburg. De internationale finale van de Style & Colour Trophy van L’Oréal Professionnel vindt in de lente in Parijs plaats. Tijdens die finale zullen de finalisten van elk land kunnen strijden om de titel van Beste Kapper/Kapster ter Wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier