Kapsalon Quinto aangepast aan coronarichtlijnen: “Gelukkig hebben klanten veel begrip”

"In de 33 jaar dat wij met Quinto onze eigen zaak hebben, zijn we nooit zo lang gesloten geweest", vertellen Patrick Lewille en Greet Verstichele. (foto LLW)
Redactie KW

Greet Verstichele en Patrick Lewille van kapsalon Quinto in de Vlamingenstraat in Wervik waren maar wat blij dat ze afgelopen maandag opnieuw de deuren van hun kapperszaak konden openen. “We waren bijna negen weken gesloten. We hebben ons niet verveeld, maar het werd tijd dat we onze klanten terugzagen”, luidt het eensgezind.

“Toen ons land op vrijdag 13 maart in lockdown ging, mochten de kappers in eerste instantie nog verder blijven werken. Op dinsdag 17 maart waren we nog open, maar toen we van collega Regis uit de Duivenstraat hoorden dat hij de dag later niet meer open zou doen, hebben we beslist om er ook mee te stoppen”, aldus Greet. “Een week nadat wij beslisten te sluiten, moesten alle kapperszaken dicht.”

Drie dagen

“Het was voor ons een vreemde situatie om zo lang dicht te zijn. In de 33 jaar dat wij met Quinto onze eigen zaak hebben, zijn we nooit zo lang gesloten geweest. Zelfs bij de geboorte van onze dochter Emma niet. Ze ging al naar de crèche toen ze amper 4 weken oud was! Al die jaren hebben we ook nooit grote vakantie genomen. We sluiten regelmatig eens drie dagen, niet langer. Dat is onze eigen keuze, we kunnen moeilijk stil zitten”, lacht Greet.

“Na elke klant ontsmetten we al ons materiaal”

“Die negen weken waren lang, maar we hebben van die verplichte weken in ons kot gebruik gemaakt om ons huis van beneden tot boven te verven. Ook het kapsalon zelf kreeg een nieuwe lik verf. We hadden ook ruim de tijd voor een uitgebreide grote kuis, we hebben veel gefietst en gewandeld en ik had eindelijk de tijd om de Netflixreeks Peaky Blinders uit te kijken”, vertelt Patrick. Ook de kappersstiel werd onderhouden: “Op de eerste dag van onze sluiting bestelde ik een kappershoofd. Ik oefende elke dag feest- en communiekapsels. Jammer dat alles uitgesteld werd, maar gelukkig is uitstel geen afstel!” blijft Greet optimistisch.

De realiteit van een bezoek aan de kapper is door corona helemaal veranderd. Patrick: “Toen ik deze ochtend mijn mondmasker opzette, voelde het wat vervelend aan, maar het went snel. Ook de klanten zijn goed uitgerust. Wij hebben onze kapmantels vervangen door plastic exemplaren en ook de handdoeken zijn wegwerpexemplaren geworden. Na elke klant ontsmetten we al ons materiaal. We hebben ook voorzien in plexiglazen wanden. Al onze lectuur hebben we opgeborgen en ook een drankje mogen we niet meer aanbieden. Gelukkig hebben onze klanten veel begrip. Waar ze voor corona soms eens morden als ze niet meteen een afspraak konden krijgen, zijn ze nu erg begripvol als we ze pas binnen tien dagen kunnen helpen. We zijn hen daar erg dankbaar voor.” (LLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.