Kapsalon Heads Up, waar extra hard wordt ingezet op sfeer en gezelligheid

Op de foto herkennen we Kylie Molly (zittend) en zaakvoerster Nadia Aksil (34) van kapsalon Heads Up. © BRU
Redactie KW

Wie het standaardkapsalon heeft afgezworen en eens iets anders wil om zijn haar te laten knippen, zit ongetwijfeld goed bij Heads Up in de Kerkstraat 46. Zaakvoerster Nadia Aksil (34) en haar medewerkster Kylie Molly (32) zijn de twee prettig gestoorde persoonlijkheden die het kapsalon runnen.

Nadia leerde het beroep in het KTA in Kortrijk, terwijl Kylie aan het Sint-Theresia Instituut studeerde. “Dat ik kapster wilde worden, lag eigenlijk een beetje voor de hand”, vertelt Nadia. “Als klein meisje zag ik dagelijks hoe mijn moeder in haar kapsalon in Kortrijk mensen mooi maakte en dat inspireerde mij. Na eerst op het marktplein van Kuurne kleinschalig in bijberoep een kapperszaak te zijn gestart, vond ik dit jaar de tijd rijp om het wat grootser op te vatten.

Ondanks dat de coronacrisis mij dwong om twee maanden lang al mijn activiteiten stop te zetten, nam mijn honger om deze nieuwe zaak te openen alleen maar verder toe. Samen met mijn man Anthonie Hellin, die instaat voor de boekhouding en publiciteit van de zaak, bedacht ik de inrichting van mijn nieuwe kapperszaak. Het werd alvast geen strakke traditionele inrichting, maar meer een speelser geheel. We willen immers dat een bezoek brengen aan Heads Up telkens een nieuwe beleving is. Daarom zetten we extra in op sfeer en gezelligheid. Voor de toekomst hebben we alvast nog grootse plannen in petto, maar de huidige coronamaatregelen dwingen ons ertoe om die nog even op te sparen.”

Wie een bezoekje brengt aan kapperszaak Heads Up moet trouwens zeker ook eens een kijkje nemen in het jungletoilet van de zaak. (BRU)

Voorlopig kan je enkel op afspraak bij Heads Up terecht, via 0498 28 78 51.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier