Kappers uit de regio Zedelgem steunen elkaar: “We hebben elkaar erdoor gesleurd de voorbije maanden”

We herkennen achteraan v.l.n.r. Ellen Verbeke, Sandra Ornelis en Cynthia Devriendt. Daarvoor zien we De sneeuwengel vooraan is Evi Debusschere.© BC
We herkennen achteraan v.l.n.r. Ellen Verbeke, Sandra Ornelis en Cynthia Devriendt. Daarvoor zien we De sneeuwengel vooraan is Evi Debusschere.© BC
Redactie KW

Wat begon als een facebookgroep met een dertigtal kapsters uit de regio, is voor zes van hen uitgegroeid in een mooie vriendschap. “We hebben mekaar er de voorbije maanden door gesleurd op moeilijke momenten. Anders zijn we soms een beetje psycholoog voor onze klanten, nu waren we dat voor elkaar”, klinkt het in koor.

De kapsalons mogen morgen zaterdag 13 februari opnieuw open. Niet alleen omdat sommige mensen absoluut nood hebben aan een dringende kleur- en knipbeurt, maar ook aan wat sociaal contact.

Geen dag te vroeg, vinden Ellen Verbeke van Ell-Style uit Aartrijke, Sofie Van Houcke van Sofie’s Knapsalon uit Ruddervoorde, Cynthia Devriendt van O De Vie in Zedelgem, Sandra Ornelis van kapsalon Palazzo in Loppem, Evi Debusschere van Tendenza Hairstyle in Zedelgem en Heidi Tanghe van Haarlok’Di uit Loppem. “We hebben hier maanden naar uitgekeken. Het voorbije jaar zijn we goed en wel een half jaar open geweest. We hadden de eerste lockdown en ook nu waren we ruim 3,5 maand gesloten. Het was geen gemakkelijke periode, daarom is het ook zo fijn dat we steun konden vinden bij mekaar. Langs alle kanten hoorden we van kappers die in het zwart werkten de voorbije maanden en zelfs het haar deden van onze klanten. Dat is natuurlijk niet fijn om te horen, als je je zelf wél aan de regels houdt. Anderzijds reageert het merendeel van de klanten nu ook heel begripvol. De mensen beseffen dat niet iedereen in die eerste openingsweek kan komen.”

Weg met de depridag

“In ons salon moeten we al eens psycholoog zijn voor onze klanten, nu waren we dat voor elkaar. Als er eentje van ons een depridag had, sleurden we die er samen uit. We zijn geen concurrenten van elkaar, wél collega’s die mekaar steunen.”

In hun facebookgroepje deelden de kapsters meer dan enkel lief en leed. “We wisselden ook tips uit over bepaalde zaken, zoals het financiële plaatje. De premie was namelijk niet voldoende om alle vaste kosten te dekken.” (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.