Kapper Zahi opent pastabar

Ghamgeen Ramadan is de rechterhand in de nieuwe zaak van Zahi Abd. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De uit Libië afkomstig Zahi Abd, die al een tijdje een kapsalon runt in de Katelijnestraat, opende onlangs ook zijn eigen pastabar. “We mikken op toeristen maar ook op Bruggelingen die in de buurt werken of naar school gaan”, zegt Ghamgeen Ramadan, de rechterhand van Zahi.

Zahi Abd is duidelijk een bezige bij. De man vluchtte voor de oorlog in zijn thuisland Libië en kwam uiteindelijk in Brugge terecht. Hij startte in de Katelijnestraat met een kapsalon, dat hij samen met zijn broer runt. Sinds vorige week is Zahi nu ook gestart met een eigen pastabar; en wel vlak naast het kapsalon in de Katelijnestaat, in het huisnummer 51.

Zahi werkte in Libië onder meer in een pizzeria en heeft zo toch wel enige affiniteit met de horeca. In Pasta Zahi werkt hij met Ghamgeen Ramadan, afkomstig uit Syrië, als zijn rechterhand. De zaak combineert een takeawayconcept met de mogelijkheid om de pasta’s ter plaatse te eten en wil vooral het verschil maken met de scherpe prijs, met name 3 euro voor een medium pasta en 5 euro voor een large. Wie écht grote honger heeft kiest voor een extra large aan 7 euro.

Lunch

“Hier komen veel toeristen maar we mikken toch ook op Bruggelingen die in de buurt werken of naar school gaan”, zegt Ghamgeen Ramadan. “Nu is het nog rustig, misschien ook omdat het zo warm is, maar volgende week begint school en gaan veel mensen opnieuw aan de slag. Dus we hopen hier veel mensen te ontvangen die langs komen voor hun lunch. Er kan gekozen worden uit acht verschillende sauzen; onder meer kip curry, tonijn, bolognaise en ook een vegetarische.” De uitbaters zoeken nog uit wanneer ze eventueel een sluitingsdag zouden inlassen maar momenteel is de zaak iedere dag geopend van 10.30 uur tot 19.30 uur.


Alle praktische info via de Facebookpagina Pasta Zahi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier