Kapper Nils na ‘Komen Eten’, nu in ‘Huizenjagers’: “Zoek naar iets nieuws, maar dicht bij huis”

Nico Chiers aka kapper Nils neemt volgende week deel aan Huizenjagers op VIER. Lukt het hem om een nieuw pand te vinden? © TGM
Redactie KW

Het VIER-programma ‘Huizenjagers’ trekt van Oost naar West en doet volgende week de Leiestreek aan. Eerder zochten Stijn en Laetitia uit Wevelgem hun droomwoning, nu is het de beurt aan Nico Chiers, beter bekend als Kapper Nils. Nico is al meer dan acht jaar op zoek naar een droompand en legt zijn vertrouwen in de handen van de makelaars van Huizenjagers.

“Dit is het allereerste programma waarvoor ik mezelf heb ingeschreven”, begint Nico. “Eerder al schreef mijn vriend Jorgen me voor ‘Komen eten’ in en werd ik zelfs voor een tweede deelname gevraagd. Maar ik ben al lang op zoek naar een pand dat 100 procent bij me past en dus besloot ik om via ‘Huizenjagers’ mijn kans te wagen. Ik heb een kapsalon ‘Creative’ in de Papestraat in Wevelgem maar het zat sinds de koop zo’n acht jaar geleden nooit echt helemaal goed.”

Twee livings

Nico beschikt over een woning met grote tuin en een garage voor wel zes wagens. “Maar ik woon er alleen, en heb helemaal geen groene vingers”, gaat Nico verder, “dus voor mij is dat niet echt ideaal. Sinds ik er woon, surf ik zeker om de twee dagen op het internet om te kijken of hier in de buurt geen geschiktere woning te koop is. Daarmee bedoel ik een woning met handelsruimte. Idealiter zijn er in mijn droomwoning twee livings: één om in te wonen, en één om mijn zaak in uit te bouwen.”

Nico legde de zoektocht in de handen van drie ervaren makelaars. “Dat was absoluut niet simpel, zeker als je weet dat ik steeds in een straal van twee kilometer rond mijn huidige woning zocht. Als kapper heb ik mijn klanten en daarom wilde ik zeker niet naar een andere stad of gemeente verhuizen. Bovendien wil ik zeker in het centrum aanwezig zijn waar visibiliteit belangrijk is. Het was niet evident en de makelaars zijn met mooie oplossingen zoals kangoeroewoningen op de proppen gekomen. Ik kan meegeven dat er binnenkort een bordje ‘Te koop’ aan mijn gevel zal prijken en dat de ontknoping van de zoektocht zeker enige verrassing met zich meebrengt. Het resultaat wordt zeker de moeite”, aldus Nico. (TGM)

Huizenjagers is te zien op VIER van maandag tot en met donderdag om 19.45 uur.