Kappaertwijk verliest geëngageerde bewoner Albert Vantomme

Albert Vantomme werd 74 jaar.© GVZ
Albert Vantomme werd 74 jaar.© GVZ
Redactie KW

Op zaterdag 26 december is op 74-jarige leeftijd Albert Vantomme aan een slepende ziekte thuis overleden. Albert was een gekend figuur in Zwevegem, vooral voor zijn engagement in de Kappaertwijk.

Albert werd op 18 november 1946 in Zwevegem geboren. Hij laat zijn echtgenote Jacqueline Clarysse en drie dochters, Els, Ingrid en Tiny achter. Albert was ook de opa van vijf kleinkinderen.

Albert was oprichter van de firma V. VDG. in Vichte en lid van het Koninklijk College der Eredekens van de Arbeid. Hij was tevens gewezen Gewestelijk bestuurder van de beroepsvereniging Unizo-hout & bouw.

Dichter bij huis zette hij zich lange tijd in als bestuurslid van de Meifeesten in de Kappaertwijk waar hij onder meer drie jaar geleden de restauratie van de reuzen voor zijn rekening nam. Hij was ook bestuurslid van de wielerclub Marcel Kint vzw. Albert was groot supporter van Stijn Devolder en nu van Xandro Meurisse waar hij goede contacten mee had. Hij organiseerde ook enkele ontmoetingsavonden voor Zwevegemse jong renners. Verder was hij nog een trouw lid van kaartersclub De Kappaert en was hij nauw betrokken bij de technische taken verbonden aan de opnames van de film Opa.

De uitvaartplechtigheid zal omwille van de huidige coronamaatregelen plaatsvinden in beperkte familiekring in Aula Memoria op donderdag 31 december om 10.30 uur en kan live gevolgd worden via http://ervine.be/messiaen-begrafenissen-zwevegem/kies .

(GVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.