Kansarme gezinnen krijgen kerstmaaltijd aan huis geleverd

Ondanks alle coronaperikelen kunnen 150 kansarme gezinnen op kerstavond genieten van een overheerlijk feestmaal. Samen met welzijnsschakel Grenslicht Menen leveren de leden van serviceclub Kiwanis Young Professionals Wervik de maaltijden aan huis.

Kiwanis Young Professionals Wervik en Welzijnsschakel Grenslicht Menen zorgen ervoor dat ook kansarmen kunnen genieten van een heerlijk kerstmaal. We zien v.l.n.r. Wouter Dubois, Fabienne Deduytschaever, Liliane Demasure, Gwendoline D'Hondt, Martine Sioen en Davy Vanderbrugge.©wilfried Ossieur WO
Kiwanis Young Professionals Wervik en Welzijnsschakel Grenslicht Menen zorgen ervoor dat ook kansarmen kunnen genieten van een heerlijk kerstmaal. We zien v.l.n.r. Wouter Dubois, Fabienne Deduytschaever, Liliane Demasure, Gwendoline D’Hondt, Martine Sioen en Davy Vanderbrugge.©wilfried Ossieur WO

Welzijnsschakel Grenslicht Menen zou deze kerst voor de dertigste keer ‘Feest voor Allen’ organiseren, het jaarlijkse kerstfeest voor kansarmen. De plannen voor een speciale feesteditie met tal van extra’s vielen echter in het water, maar dankzij de steun van Kiwanis Young Professionals gaat Kerstmis 2020 toch niet zomaar voorbij.

“Voor kansarme gezinnen is niet alleen het ‘Feest voor Allen’ dat wegvalt. Ook kunnen ze dit jaar door Covid-19 niet bij Poverello terecht. Daarom hebben we samen met de welzijnsschakel besloten om een takeaway-editie van ‘Feest voor Allen’ te organiseren”, zegt Wouter Dubois van de Wervikse serviceclub.

450 maaltijden

“Het is een serieus project geworden, waarbij we op 24 december vanuit het wijkcentrum De Koekuit 450 maaltijden aan huis bedelen. Traiteur Q-linair plus uit Geluwe bereidde het lekkere feestmaal: gemarineerde kalkoenborst met choronsaus, gebakken krieltjes en wintergroentjes.”

Als dessert zorgden de Geluwse bakkers voor een gebakje. Alles is verpakt in persoonlijke porties, die zeker en vast voldoende groot zullen zijn.” Het overgrote deel van de maaltijden wordt bezorgd in Groot-Menen, maar ook in Wervik, Geluwe, Dadizele en Wevelgem kunnen gezinnen van het kerstmaal genieten.

Kiwanis Young Professionals Wervik is een groep van 19 jonge enthousiastelingen, die zich inzetten voor kansarme kinderen uit de eigen regio. “Onze fondsen halen we uit sponsoring en uit ons galabal, dat dit jaar wel niet kon plaatsvinden”, aldus Wouter Dubois. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.