https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kankerpatiënte Andrea maakt droomrit achterop Harley Davidson

© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

De fel door kanker verzwakte Andrea Verschaeve uit Oedelem zag zondagnamiddag een grote wens in vervulling gaan. Begeleid door een indrukwekkende colonne motards mocht ze een rit maken achterop een Harley Davidson; het motormerk waar ze in betere tijden zelf jarenlang mee reed. “Dit is echt een prachtige verrassing”, zei de dame geëmotioneerd.

Fervente motorrijders Kris Braem uit Nieuwpoort en Serge Casier uit Koksijde deden samen met Diego Van Den Reeck van de vzw Angel 4 Music een van de laatste wensen van Andrea Verschaeve (67) uitkomen. Andrea is fel verzwakt door uitgezaaide kanker en gaat een tweetal dagen per week naar palliatief centrum Heidehuis in Brugge. De vrouw werkte jarenlang als hoofdstewardess op cruiseschepen, zag een groot deel van de wereld én toerde ook graag met haar Harley Davidson rond. Door haar ziekte heeft ze uiteraard de kracht niet meer om zelf nog te rijden maar Andrea uitte een tijdje geleden wel de wens om nog eens als duozit mee te rijden op een Harley Davidson.

Gigantische Hummer limousine

“Ik ken Andrea zeker al zo’n vijfentwintig jaar. Het is altijd een heel sterke en avontuurlijk ingestelde dame geweest maar nu krijgt dus heel wat tegenslagen te verwerken. Eerder dit jaar verloor ze ook al haar levenspartner”, vertelt Diego Van Den Reeck. “We wilden er zeker voor zorgen dat die wens voor haar in vervulling zou kunnen gaan en zijn zoveel mogelijk mensen beginnen aanspreken die daarbij zouden kunnen helpen.” Uiteindelijk werd het veel meer dan een motorritje. Andrea werd bij haar thuis opgehaald in een gigantische Hummer limousine en werd naar de parking van Stevens Meubelen gebracht waar een groot aantal motards en vrienden en sympathisanten haar stonden op te wachten. Daar waren ook de mensen van de country club bij waar ze lid van is en waar ze destijds nog zelf lessen inline dancing gaf. Andrea zou dan met het hele gezelschap, een veertigtal motards ongeveer, eerst richting Wetteren rijden waar haar in een café nog een verrassing wacht met optredens en een hapje en een drankje. En dan volgt er ook nog een tweede stop voor een ‘afterparty’.

Mooie herinneringen

“Dit is echt een prachtige verrassing. Ik wist enkel dat ik vandaag moest vrij houden maar verder wist ik helemaal van niets”, zei Andrea geëmotioneerd toen ze uit de limousine kwam, ondersteund door familieleden. “Ik heb eerder nog door de mensen van het Heidehuis (palliatief zorgcentrum, red.) mogen meerijden in een sidecar van een motor. Maar nu met een Harley Davidson mogen meerijden is natuurlijk helemaal prachtig. Toen ik op de cruiseschepen werkte heb ik nog met een Harley rond gereden in Rio De Janeiro… Ja, ik heb heel mooie herinneringen aan die motor…” Met enige ondersteuning plaatste Andrea zich achterop de zwart-witte Harley Davidson van Kris Braem, zette een halfopen helm op het hoofd en toverde een grote glimlach op het gezicht toen ze samen met tientallen luid ronkende motoren de weg opging.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.