Kandidaten gezocht voor de Prijs voor Inclusie 2022

Dat de Prijs voor Inclusie leeft onder de bevolking, bewijst het aantal deelnemers in 2019. © (foto Regi)
Redactie KW

De gemeente reikt volgend jaar opnieuw de Prijs voor Inclusie uit. Nog tot 30 november heeft men de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen via het Sociaal Huis.

De laatste keer dat de prijzen voor inclusie werden uitgedeeld was in 2019, toen een ex aequo werd genoteerd. Jeugdvereniging Oranje kaapte toen de eerste prijs weg, een kunstwerk en een cheque ter waarde van 500 euro. Daarnaast won ook het collectief van zes Beernemse sportverenigingen, die de Play Unified-gedachte genegen zijn en hun deuren openden om mensen met een beperking te laten kennismaken met de sporten die zij vertegenwoordigen, de eerste plaats tijdens de uitreiking. Er werd toen een kunstenaar bereid gevonden om een nieuw kunstwerk te maken en de Raad voor personen met een beperking gooide er nog eens 500 euro bovenop voor de winnaars.

Inclusieve samenleving

“Met de Prijs voor Inclusie wil de adviesraad personen met een beperking initiatieven, projecten en verwezenlijkingen van verenigingen, bedrijven of personen in de kijker zetten, die bijdragen tot een inclusieve samenleving”, weet schepen van Sociale Zaken, Vicky Reynaert. “Het gaat meer bepaald om initiatieven, die ervoor zorgen dat participatie, ontmoeting en netwerkvorming toegankelijker zijn. Meer dan twintig procent van de bevolking krijgt met een beperking te maken. Deze kunnen een lichamelijke, mentale of psychische kwetsbaarheid als oorzaak hebben. Met deze prijs willen we streven naar een grotere vervlechting van mensen zonder en met beperkingen”, legt Vicky Reynaert uit. Nog tot 30 november heet men de tijd om inclusieve projecten of initiatieven in te dienen via het Sociaal Huis. Tevens wordt gevraagd om een motivatie in te dienen, waarom men deze prijs verdient. “Uit alle inzendingen worden drie genomineerden gekozen”, geeft Reynaert nog mee. “Tijdens de Week van de Zorg 2022 zetten we de genomineerden in de bloemen en reiken we de Prijs voor Inclusie uit”, accentueert de schepen. (Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.