Kandidate Queen of the Models doet vrijwilligerswerk: “Dieren verzorgen sprak mij meteen aan”

Lisa Lievens mocht deze bunzing eten geven met het flesje. (GF)
Redactie KW

Lisa Lievens (18) uit Marke zette zich, in het kader van haar deelname aan Queen of the Models, in voor vzw Samen tegen Pesten en voor een dierenopvangcentrum in Merelbeke.

Lisa Lievens neemt deel aan de wedstrijd Queen of The Models waarvan de finale voorzien is op 24 oktober. De kandidates aan deze wedstrijd moeten in de aanloop naar de finaleavond twee goede doelen steunen. “Mijn aanvankelijk plan was om iets te doen in een woonzorgcentrum, maar door corona vielen deze plannen in het water”, aldus de studente humane wetenschappen moderne talen.

Het eerste wat Lisa deed, was een fotoshoot tegen pesten in Groenhove in Torhout. Deze was georganiseerd door fotograaf Jurgen Van Loo, die sfeerfotograaf is bij Queen of The Models. “De opbrengst van de shoot gaat naar de vzw Samen tegen Pesten”, vertelt Lisa, die snoepzakjes verkocht om de fotoshoot te kunnen betalen. “Deze verkoop bracht 125 euro op.”

Flesjes geven

Als dierenvriend draaide Lisa ook een dagje mee als vrijwilliger in vzw Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Merelbeke. “Daar vangen ze vogels op en ook dieren die in het wild leven en die je niet echt in huis kan houden. Cathy Matthieu, de schoonmoeder van mijn zus, is er vrijwilliger en had al verteld over hoe ze er dieren redden die op straat gevonden worden of die gewond zijn. Ze verzorgen hen tot ze weer sterk genoeg zijn om ze opnieuw in de natuur los te laten. Dat sprak mij direct aan en Cathy regelde dat ik een dagje mee kon”, zegt Lisa, die water mocht geven aan de verschillende dieren, de bakken van de egels kuiste en hen mocht wegen. “Ik schrok wel eventjes toen één van de egels plots niet meer bewoog, maar het was gelukkig loos alarm.” Babydieren zoals een eekhoorn, een haasje, een muisje en een bunzing kregen een flesje van Lisa die de hele dag door een opgeleide vrijwilliger begeleid werd en met Cathy ook meeging als taxidienst om dieren op te halen.

Voor Queen of the Models heeft Lisa er al verschillende fotoshoots op zitten. Een shoot in Cap Gris-Nez, een lingerieshoot en een kasteelshoot staan nog op het programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier