Kandidaat-vormelingen uit Meulebeke steken handen uit de mouwen

Deze activiteit werd uitgevoerd voor de coronamaatregelen. Catechiste Annick Duyck en kapeleigenaar Francky samen met de kandidaat-vormelingen bij de kapel. © LB
Redactie KW

Door de coronacrisis zijn de vormselvieringen overal uitgesteld, hoogstwaarschijnlijk naar september of begin oktober. Nog voor de maatregelen konden enkele catechisten de kapel van Onze-Lieve-Vrouw onder handen nemen.

“Wij zijn niet aan ons proefstuk toe”, zegt Catechist Annick Duyck. “Ik hou ervan kinderen voor te bereiden op die bijzondere dag. Tijdens één van de vijf ontmoetingsmomenten werd er ons gevraagd om een activiteit te doen met ons groepje kandidaat-vormelingen. Dit jaar kozen mijn zes ‘leerlingen’ om de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in Meulebeke een grondige poetsbeurt te geven.”

Voor de maatregelen

Gelukkig hebben we alles kunnen uitvoeren voor de maatregelen van de overheid. Toch hebben we onze voorzorgen genomen. Twee leerlingen namen het interieur onder handen, twee anderen plaatsten alle stoelen buiten om die grondig te boenen en de twee laatste namen het exterieur van de kapel onder handen. Bij dit alles kregen we assistentie van Francky en Hilde van het Kapelhuis”, legt Annick uit. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier