Kanaalzwemmen in Beernem gaat dan toch door

© foto AVH
Redactie KW

Zaterdag kunnen zwemmers dan toch in het Beernemse kanaal terecht. De waterkwaliteit werd goedgekeurd waardoor sportieve zwemmers en atleten zich dan toch in het kanaal kunnen uitleven

Het zwemmen gaat door op zaterdag 22 augustus tussen 13 en 17 uur. Op voorhand inschrijven was wel noodzakelijk. Dat kon via het loket op de website van de gemeente Beernem. Deelnemen kan vanaf 16 jaar, wie jonger is moet begeleid worden door een volwassene. Een lidmaatschap van de Beernemse zwemclub is verplicht, tenzij je een lidmaatschap ‘kanaalzwemmers Beernemse Zwemclub 2020’ aankoopt voor 3 euro.

In totaal worden 30 zwemmers per sessie toegelaten en elke sessie duurt 1 uur. Tussen 13 en 14 uur mogen atleten en competitiezwemmers hun ding doen. Tussen 14 en 15 en van 15 tot 16 uur is het aan de sportieve zwemmers. Van 16 tot 17 uur is het opnieuw aan de atleten en competitiezwemmers. Het kanaalzwemmen is een initiatief van de Beernemse zwemclub, de organisatie van de Kallemoeietriatlon en het gemeentebestuur. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.