Kampeerautoterrein in Zillebeke lokt meer dan 3.000 overnachtingen per jaar

Vorige week stonden er amper kampeerauto's op het terrein aan Zillebekevijver. Januari is op dat vlak een zwakke maand. (Foto EG)
Redactie KW

Het kampeerautoterrein aan Zillebekevijver kent een groot succes. Het terrein langs de Zillebekevijverdreef telt 17 plaatsen waar men 48 uur kan blijven staan. Tijdens de winterperiode is de bezettingsgraad veel lager dan tijdens de zomer.

“In totaal waren er vorig jaar 3.161 overnachtingen door kampeerauto’s. Aanvankelijk werd verwacht dat één van de twee Ieperse terreinen dicht kon tijdens de winter”, zegt schepen Eva Ryde (N-VA). “Toch blijkt dat tijdens bepaalde weekends de capaciteit van één terrein niet voldoende zou zijn. Er is een mindere bezetting in Zillebeke dan op de camping aan het Jeugdstadion. De kosten voor Zillebeke zijn er sowieso en het loopt volautomatisch. De kampeerders gaven ook aan dat ze specifiek voor één van de twee kozen. We houden dus ook tijdens de winter het kampeerautoterrein aan Zillebekevijver open.”

Tevredenheid

“Over het algemeen zijn de mensen tevreden. Dat kan je ook terugvinden op de beoordeling van bezoekers op de site ‘campercontact’ waar we een score van 8,6 behalen. Ook wij zijn tevreden met het systeem. Het werkt goed en is duidelijk voor de mensen”, aldus nog Evy Ryde. “Het is moeilijker om na te weten waar de mensen vandaan komen. Alles gaat automatisch en wij kunnen geen overzicht krijgen van de nationaliteiten. We zien wel dat er meestal Belgen en Nederlanders staan, Engelsen minder, maar die staan dan meer op het kampeerautoterrein op de camping Jeugdstadion. Tijdens de winter merken we wel dat de beide terreinen worden gebruikt. Dikwijls de ene meer dan de andere. Er zijn momenten dat er meer campers staan aan het Jeugdstadion dan aan Zillebekevijver en omgekeerd.”

Hetzelfde aantal?

“Ik denk dat we voor 2018 op hetzelfde aantal mogen rekenen, maar beter zal het bijna niet kunnen. In augustus hadden we een bezettingsgraad van 92,5 procent aan Zillebekevijver en ook de camping aan het Jeugdstadion stond op dat moment volledig vol”, besluit Eva Ryde. (EG)