Kampeerautoterrein in Tielt : niet over de Ringlaan, maar op het Vredespark ?

Lieven Vancoillie

Burgemeester Els De Rammelaere laat in een post op sociale media weten dat ze het voorstel wil herbekijken.

De Weekbode Tielt schreef vrijdag dat bewoners niet opgezet zijn met het voorstel van het stadsbestuur om op een parking in de Burggraaf Vande Vyverelaan enkele parkeerplaatsen voor kampeerwagens te voorzien. Het dossier is een bevoegdheid van schepen van Toerisme Grietje Goossens (Iedereen Tielt).

Het bericht verscheen over het burenprotest verscheen zaterdag ook op Facebook, waarop Tieltenaar Hein Cannie onmiddellijk antwoordde dat het stadsbestuur beter zou kiezen voor een herbestemming van het Vredespark en daar het kampeerautoterrein in te richten.

Op de post van Hein Cannie kwam enkele minuten later al een reactie van burgemeester Els De Rammelaere : “Ik vind dat een prima voorstel dat snel moet worden bekeken.” Het ziet dat er dan ook niet naar uit dat het kampeerautoterrein er vlug zal komen. Ook de locatie – na het protest van buurtbewoners – lijkt lang niet zeker.

Het zou het terrein alvast veel dichter bij het centrum van de stad brengen. Bevoegd schepen Grietje Goossens liet in de krant weten dat de locatie over de Ringlaan door het voltallige schepencollege werd gedragen. Best mogelijk dat er een andere oplossing uit de bus komt. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier