Kamp Waes thuis beleven dankzij Aaron Vanneste

Aaron Vanneste in Avanco. (foto EDB)
Redactie KW

Bij Avanco kunnen honderden kinderen niet naar hun paaskamp, maar niet getreurd: Aaron Vanneste (31) van Avanco laat hen niet in de kou staan en zorgt tijdens de paasvakantie drie keer per dag gratis voor een opdracht voor al wie wil deelnemen.

Dat de coronacrisis stevig huis hield in de evenementensector is geen geheim meer. Ook Aaron Vanneste van Avanco kan er van meespreken. “Honderden evenementen in Avanco en op verplaatsing werden geannuleerd”, zegt hij. “Dat gaat van kampen, vrijgezellenfeestjes, teambuildings en verjaardagsfeestjes tot familiedagen van bedrijven. De paaseierenraap waar vorig jaar 600 kinderen naar toe kwamen zouden we nog grootschaliger aanpakken. De drie kinderen die het gouden ei zouden vinden zouden mee in de helikopter mogen met de paashaas.”

“April en mei zijn normaal topmaanden, maar van de paar honderd medewerkers die hier tijdens het seizoen werken kunnen de meesten nog niet aan het werk. Ik blijf natuurlijk geloven in de toekomst,” stelt Aaron. Voor Aaron is het een grote financiële ramp, maar hij wil toch zorgen dat iedereen zich goed blijft voelen en gezond van lichaam en geest blijft. Hij blijft zijn positieve ingesteldheid behouden!

Geen noodopvang

Aaron werd gecontacteerd door steden en gemeenten om op Avanco noodopvang te organiseren op zijn domein van ettelijke tientallen hectare groot. “Nergens kan je het afstand houden beter garanderen dan hier. Er zijn ook honderden banken en op alle parkings kunnen mensen verspreid toekomen. Je kan dus zeker contacten beperken en het is hier het veiligste alternatief om buiten iets actiefs te doen, maar door gebrek aan een wettelijk kader voor noodkampen werd dit idee toch afgeblazen.”

Avanco Adventure vzwhttps://www.facebook.com/Avanco-Adventure-vzw-150513608340606/https://www.facebook.comFacebook1280

Toch kampen tijdens de paasvakantie! (maar dan wel van thuis uit…)

Keek je enorm uit om deze paasvakantie bij ons op kamp te komen? Dit is nu niet mogelijk. Maar geen nood wij komen tot bij jullie! Elke dag van de paasvakantie om 9u smorgens gaan we een nieuwe opdracht posten dat jullie thuis kunnen doen. Dit is niet alleen leuk maar ook nuttig voor de komende zomer! Zo zal je deze zomer beter voorbereid zijn om jou dan volledig te kunnen uitleven!

Geplaatst door Avanco Adventure vzw op Woensdag 1 april 2020

video1.0https://www.facebook.com/150513608340606/videos/348591862763683/500

“Ik vind het niet niet gepast dat wij toch opvang zouden aanbieden wanneer er niets meer mag doorgaan. De kinderen en volwassenen ontvangen we opnieuw met open armen vanaf het moment dat het weer zal toegestaan zijn.”

Van het negatieve iets moois maken

Na zijn deelname aan Kamp Waes kwam Aaron op het idee om naast de gebruikelijke vakantiekampen een A-kamp te organiseren in het teken van Kamp Waes. “Velen hadden hiervoor interesse. Er waren al 180.000 views op onze filmpjes. Het zou heel indrukwekkend worden! De enigen die het al konden doen zijn mijn hond Athos en ik”, zucht Aaron.

Van dat negatieve wil hij echter nog iets moois maken. “De enkele honderd kinderen die zouden deelnemen aan een kamp zijn aan het popelen om activiteiten te doen. De ouders moesten al enkele weken creatief zijn om hun kinderen bezig te houden en wij gaan ze een serieus handje helpen door op een toffe manier activiteiten te voorzien. Het is bovendien een unieke kans voor kinderen die te ver wonen en normaal niet kunnen deelnemen aan de kampen om dit nu wél te doen. Zo kan iedereen, gelijk van waar de mensen wonen de opdrachten meevolgen.

Tijdens de paasvakantie zorgt Avanco van maandag tot vrijdag om 9 uur, 13 uur en om 15 uur voor een nieuwe opdracht. Deze worden gelanceerd op Avanco-adventure op TikTok, op Avanco Adventure vzw op Facebook en op Avanco.adventure.and.events op Instagram.

“We namen al verschillende filmpjes op en ook enkele bv’s – van wie ik de naam nog niet verklap – zijn enthousiast om enkele opdrachtjes aan te brengen. De opdrachtjes gaan over circustrucjes leren, leren sjorren, beveiligingsknopen leren maken en proeven uitvoeren. De kinderen zullen het kunnen doen met wat ze in huis hebben en iedereen kan de filmpjes gebruiken!”

Wat de activiteiten en filmpjes van Avanco onderscheiden van de andere activiteiten die via internet aangeboden worden, dat weet Aaron maar al te goed. “We werken af en toe met bv’s in onze filmpjes, je ziet ons uniek domein eens op een andere manier, we steken er ook heel wat ludieks in en de filmpjes zijn van goede kwaliteit.”

Verder bouwen

“Ook voor andere activiteiten die gepland waren en voor familiedagen van bedrijven willen we de mensen geruststellen dat we voor oplossingen kijken om dit later in de agenda te passen. Hopelijk vergeten de mensen ons niet want we kunnen alle steun gebruiken. Ook voor ons telt ‘shop lokaal’!”

“We blijven ondertussen activiteiten bouwen. We kunnen hier gemakkelijk allemaal ver van elkaar bezig zijn. De nodige afstand wordt dus zeker bewaard. Bedrijven die doorwerken moeten zich aan de regels houden en dat doen we ook.”

Aaron kijkt alvast ook uit naar de zomerkampen in de grote vakantie. Het hele jaar is hij trouwens nog van plan om alle veiligheidselementen toe te passen in Avanco. “Zo kunnen wij regelen wie op welke parking moet toekomen deze zomer. Er is plaats genoeg!”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier