De Eiger in Zwitserland staat bekend als de moeilijkste berg in Europa. Aaron Vanneste en Matthieu Bonne, bekend van Kamp Waes, zijn echter voor geen kleintje vervaard en namen zich voor om samen de top te halen. Het is lang niet de eerste berg die de twee beklimmen, maar de Eiger - een van The Alpine Big Three, de drie Alpenmonumenten - ontbrak nog op hun lijstje.

Zaterdagochtend slaagden ze na twee dagen klimmen in hun opzet. Met enkele prachtige foto's op zijn Facebookpagina huldigt Aaron zijn klimkompaan. "Onvergetelijke uitzichten, afgronden die doen duizelen en angsten die met niets anders te vergelijken zijn", klinkt het. "Een icoon beklimmen, met vallen en opstaan. Door elkaar te steunen en te ondersteunen. Ik heb angsten gekend die ik niet voor mogelijk hield. Geen idee of ik ooit nog zoiets durf."

Onvergetelijke uitzichten. Afgronden die doen duizelen. Angsten die met niets anders te vergelijken zijn... op naar de...

Geplaatst door Aaron Vanneste op Zaterdag 11 juli 2020

Ook Matthieu was onder de indruk van de Eiger. "Dit was de meest veelzijdige berg die ik ooit bedwong", zegt hij. "Alles wat ik ooit al leerde, heb ik hier moeten toepassen. De ontlading op de top was dan ook echt groot. Dat ik de The Alpine Big Three heb bereikt is waanzinnig. Bedankt Aaron, maatje, om dit avontuur met me te delen. Het was me een genoegen."

No risk, no magic! Top van de Eiger! 😈😱 Dit was de meest veelzijdige berg dat ik ooit al bedwong. Alles wat ik ooit al...

Geplaatst door Matthieu Bonne op Zaterdag 11 juli 2020
De Eiger in Zwitserland staat bekend als de moeilijkste berg in Europa. Aaron Vanneste en Matthieu Bonne, bekend van Kamp Waes, zijn echter voor geen kleintje vervaard en namen zich voor om samen de top te halen. Het is lang niet de eerste berg die de twee beklimmen, maar de Eiger - een van The Alpine Big Three, de drie Alpenmonumenten - ontbrak nog op hun lijstje. Zaterdagochtend slaagden ze na twee dagen klimmen in hun opzet. Met enkele prachtige foto's op zijn Facebookpagina huldigt Aaron zijn klimkompaan. "Onvergetelijke uitzichten, afgronden die doen duizelen en angsten die met niets anders te vergelijken zijn", klinkt het. "Een icoon beklimmen, met vallen en opstaan. Door elkaar te steunen en te ondersteunen. Ik heb angsten gekend die ik niet voor mogelijk hield. Geen idee of ik ooit nog zoiets durf."Ook Matthieu was onder de indruk van de Eiger. "Dit was de meest veelzijdige berg die ik ooit bedwong", zegt hij. "Alles wat ik ooit al leerde, heb ik hier moeten toepassen. De ontlading op de top was dan ook echt groot. Dat ik de The Alpine Big Three heb bereikt is waanzinnig. Bedankt Aaron, maatje, om dit avontuur met me te delen. Het was me een genoegen."