Kamer uitgebrand in woning die verbouwd wordt

Op het kruispunt van de Kippe in Merkem is maandagavond een brand ontstaan in een woning. Die is gelegen op de hoek van de Kloosterstraat met de Iepersteenweg. Het gaat om een niet bewoond huis. De brand werd opgemerkt om 22.20 uur, allicht door een voorbijganger die plots rook zag dat uit het dak kwam.

© foto Tom

De brandweer van Houthulst en Langemark repten zich ter plaatse. “Bij onze aankomst merkten we inderdaad rook op maar geen vlammen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser van post Houthulst. “De woning was niet bewoond want er zijn momenteel renovatiewerken aan de gang. Er wordt onder meer gewerkt aan de isolatie. De band ontstond boven in een slaapkamer. Daar moet toch even een brand gewoed hebben want er was een gat gebrand in de zolder van de eerste verdieping.”

“Gelukkig konden we erger voorkomen en is het dak zelf onaangetast. We kregen het vuur dan ook snel onder controle.” De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Tijdens de bluswerken was er vanwege het late uur amper verkeershinder. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.