Kameel gespot op het strand in De Panne

Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) en schepen Wim Janssens (ACT!E) maakten een selfie met het dier. (foto Janssens)
Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) en schepen Wim Janssens (ACT!E) maakten een selfie met het dier. (foto Janssens)
Redactie KW

Er was eens een burgemeester en een schepen en die liepen met een kameel over het strand. Het lijkt wel op het begin van een grap maar het was realiteit in De Panne deze week. Blijkt dat het bijzondere dier deelt uitmaakt van een muzikaal project.

Ongeveer 60 jaar geleden kon je op het strand van De Panne een ritje maken met een kameel. Vandaag kan dat op de rug van een ezeltje. Maar deze week liep er warempel opnieuw een kameel op het strand. Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) en schepen Wim Janssens (ACT!E) maakten een ludieke selfie waarop de drie recht in de lens kijken.

Artistieke vrijheid

“Het maakt deel uit van een artistieke muziekperformance van de Belgisch saxofoniste Hanne De Backer”, verduidelijkt schepen Janssens. “Het project ‘As we walk’ wil de geluiden van de zee gebruiken als onderdeel van een muzikaal stuk.” En die kameel dan? “Dat is artistieke vrijheid”, lacht burgemeester Degrieck. “Hanne en haar compagnons zullen gedurende een handvol dagen op verschillende plaatsen aan de kust opduiken voor opnames. Wat het precies wordt, is ook voor ons een verrassing maar ik ondersteun wel graag dingen waar een klein hoekje van is. Bovendien was het een braaf beest, maar wel één met een geurtje. Oudere inwoners zullen ongetwijfeld de kamelenritjes op ons strand herinneren. Zelf heb ik dat niet gedaan en ik speel niet direct met het idee om die toeristische attractie opnieuw te lanceren.” (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.