Kalenders van Christof Gheerardyn uit Zwevezele vechten tegen kanker

"Misschien is de opbrengst van deze kalender de sleutel tot een doorbraak in het onderzoek naar kanker", hoopt Christof Gheerardyn. © gf
Redactie KW

Christof Gheerardyn (46) is niet alleen een bezige bij, hij heeft ook het hart op de juiste plaats. Hij ontwierp immers een kalender die ‘vecht tegen kanker’ om mensen met kanker een hart onder de riem te steken. Als vanzelfsprekend zal Christof de opbrengst van de verkoop aan het goede doel schenken. “Het slechte nieuws dat mijn buurvrouw recent kreeg, heeft me heel hard aangegrepen”, klinkt het.

Christof Gheerardyn (46) woont officieel in Zwevezele, maar groeide eigenlijk op in Ruddervoorde. Zijn huis ligt letterlijk op de grens Zwevezele-Ruddervoorde in de Veldsprietstraat, waar hij een sterke band heeft met zijn buren. “Net omdat een van onze buurvrouwen een tijdje geleden met borstkanker geconfronteerd werd en een andere buurvrouw heel recent een heel slechte kankerdiagnose kreeg, vond ik dat ik iets moest doen voor de strijd tegen kanker”, legt Christof ontroerd uit.

Hij werkt als telecomtechnicus voor Fluvius, maar in zijn vrije tijd houdt hij er naast een job bij de Duivenbond en een passie voor de wielersport ook nog een passie voor schrijven en muziek op na. “Door vroeger voor de Duivenbond regelmatig optredens te organiseren, heb ik heel wat artiesten persoonlijk leren kennen. In 2015 nam ik ook deel aan een schrijfwedstrijd en daar heb ik auteur Pieter Aspe leren kennen. Ik heb nu deze contacten aangesproken om ‘de kalender die vecht tegen kanker’ te realiseren”, klinkt het bij Christof.

Bekende gezichten

Elf bekende gezichten schonken hun foto en sieren nu elk op een maand van 2020. Zo verleenden Bandit, Johan Veugelers, Filip D’Haeze, Herbert, Justine De Jonckheere, Steve Ryckier, Pieter Aspe, Eli Iserbyt, Sandra Bekkari, Laura Lynn en Piet Huysentruyt hun medewerking. Christof sluit het jaar af met zijn eigen foto. Bovendien schreef hij bij elke foto een kort zinnetje. “Het was moeilijker dan gedacht om voldoende artiesten te vinden door het beeldrecht”, legt Christof nog uit. Hij slaagde er uiteindelijk wel in om de kalender op korte tijd te realiseren.

Mijn moeder, die vorig jaar overleed, heeft me altijd geleerd dat we goed voor elkaar moeten zorgen

Christof kreeg als zoon van Godelieve Carels en Leon Gheerardyn een warme opvoeding. “Mijn moeder, die vorig jaar overleed, heeft me altijd geleerd dat we goed voor elkaar moeten zorgen. Daarom voel ik me zo betrokken bij wat mensen met kanker moeten doorstaan en misschien is de opbrengst van deze kalender de sleutel tot een doorbraak in het kankeronderzoek. De opbrengst zal misschien minimaal zijn ten opzichte van grootschalige projecten, maar als niemand iets doet, gaan we zeker geen oplossing vinden“, stelt Christof.

Verhalenbundel

Met de uitgave van deze kalender is Christof trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Op aanraden van auteur Pieter Aspe publiceerde Christof in 2017 de verhalenbundel De kracht van liefde onder de naam Chris Ardyn. Met de opbrengst van de verkoop van zijn boek organiseerde hij een optreden van Herbert Verhaeghe in het rusthuis van Ruddervoorde en schonk hij ook een som geld aan de kinderkankerafdeling van UZ Gent. Ondertussen is Christof volop met zijn tweede boek bezig. “Maar dit is wat on hold geraakt door het overlijden van mijn mama vorig jaar en nu neem ik er ook nog de productie van de kalender tussen”, vertelt Christof nog.

(KDV)

De kalender die vecht tegen kanker kost 14,99 euro en is verkrijgbaar via http://ardyn.myonline.store. De opbrengst gaat integraal naar kankeronderzoek én bovendien kan elke koper een reis voor twee personen winnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier