Kaketoe Chico zoekt geduldig baasje

Chico houdt van spelen. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Bij Nally’s Papegaaien opvang in Oedelem wachten nog tientallen exotische vogels op een nieuw baasje. Wij maakten kennis met Chico, een rumoerige maar lieve kaketoe.

Chico (20) is een mannelijke goffini kaketoe. Zijn vorige eigenaars stonden hem af aan het asiel omdat hij te veel lawaai maakte. “Hij heeft jaren in een donker hok geleefd“, legt Nathalie Lycke, de uitbater van het asiel, uit. “Er is veel interesse in hem maar zodra ik vertel dat hij, zeker in het begin, veel lawaai zal maken, haken mensen af. Dat is nochtans wat kaketoes doen”, verzucht ze.

“Het krijsen van Chico is een schreeuw om aandacht. Hij heeft een baasje nodig dat hem mentaal wil stimuleren. Kaketoes zijn erg slim. Je kan ze van alles leren. Ik ben dus op zoek naar iemand die daar het geduld voor heeft. Die persoon kan rekenen op begeleiding van mij.” Verder is Chico een lieve vogel, al durft hij wel happen naar de vingers van onoplettende bezoekers. Kaketoes kunnen tot 100 jaar oud worden. “Wie hem in huis neemt, doet dat dus voor het leven”, besluit Nathalie.

https://www.youtube.com/watch?v=ElOV_NnuAFw

Interesse? Neem dan contact op met Nally’s Papegaaien opvang of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is enkel mogelijk op afspraak!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier