Kachtemse toneelvereniging De Lanteern pakt uit met ‘Is ‘t nog verre, we zijn er bijna’

Toneelgilde De Lanteern legt de laatste hand aan ‘Is ‘t nog verre, we zijn er bijna’, een hedendaags blijspel van Niels Robbens in regie van An Deryckere. Daan Boudrez maakt zijn debuut bij de Kachtemse toneelvereniging, die ook een expo koppelt aan de voorstellingen.

© CLY

Drie wagens rijden op dezelfde snelweg elk naar hun bestemming. Een gezin vertrekt op reis naar Spanje, drie voetbalfanaten gaan kijken naar de match van het jaar en een gepensioneerd koppel gaat voor het eerst hun schoonzoon ontmoeten, twee tantes gaan ook mee. Een onverwachte file gooit echter roet in het eten…

Regisseur An Deryckere, de echtgenote van Bart Cafmeyer, is voor de tweede keer in haar carrière aan het werk in Kachtem, na haar debuut in 2018 met ‘De Kasteelmoord’. “Er moet veel en hard gewerkt worden”, weet ze. “Maar De Lanteern is een leuke groep”, aldus regisseur An. “Er heerst een plezante sfeer en er is heel veel inzet en als regisseur word je hier op handen gedragen. Het bestuur staat volledig achter de groep, ook de ongelooflijke inzet en creativiteit van de decorploeg verdient lof.”

Nog maar een keer gespeeld

Voorzitter Jacques Denys is al maanden in de weer om er het beste van te maken, onder meer met de decorploeg. Die levert werk zoals niemand anders dat kan”, zegt hij. “Het is een technisch sterke ploeg, mannen met inzicht en ervaring en zich niets ontziend.”

“Het stuk dat we nu brengen, is trouwens nog maar eenmaal gespeeld”, weet Jacques. “Het is voor de toneelliefhebber iets uitzonderlijk, uit het leven gegrepen.”

Volgende actrices en acteurs treden op: Johan Vandoorne, Katrien Lecluyse, Nele Pattyn, Daan Boudrez, Dieter Beernaert, Kevin Carrette, Ann-Sophie Guillemyn, Bart Verbeke, Marleen Eeckhout, Dorine Dewitte en Sofia Vanhaverbeke.

Tentoonstelling

Een primeur is dat er tijdens de voorstelling schilderijen tentoongesteld worden van vier vrouwen: Aline, Karen, Natalia en Sofia kleden de foyer aan.

Al even nieuw is debutant Daan Boudrez bij De Lanteern Kachtem. De 15-jarige jongeling is de zoon van Wouter Boudrez en Ann (Wieter) Verbeke uit de Manestraat. Daan volgt al vier jaar toneelles en dictie bij Bart Cafmeyer, Mieke Wylin en Steven Duyck.

“In het begin was ik wat zenuwachtig”, zegt Daan. “Maar mijn medespelers stelden mij snel op mijn gemak. Ik kom met plezier naar de repetities en kan veel bijleren. Ik heb niet te veel tekst en ben ervan overtuigd dat het voor mij een goed debuut wordt.” (GA)

De voorstellingen vinden plaats in ‘t Sok Hogestraat 15 in Kachtem op de vrijdagen 21 en 28 februari en 6 en 13 maart, zaterdagen 22 en 29 februari en 7 en 14 maart, de zondagen 23 februari en 1 en 8 maart, en op de woensdagen 26 februari en 4 maart. Tickets kosten 10 euro, reductie aan de deur voor +3-pashouders en Opendoek-leden van 0,50 euro, voor vrijetijdspas-Izegem 5 euro. Kaarten reserveren kan enkel via de website: www.lanteern.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.