Kachtemse fanfare verrast met warme kerstvideo met méér dan 125 artiesten

Michael Lanzo is één van de Kachtemse artiesten die deelnam aan dit project.© (Foto FODI)
Michael Lanzo is één van de Kachtemse artiesten die deelnam aan dit project.© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De Kachtemse fanfare verrast met een warme kerstvideo op Facebook en YouTube, waar méér dan 125 artiesten aan hebben meegewerkt. Deze video heeft al méér dan 10.000 views op sociale media en is dus een heel succes.

Deze uitzonderlijke tijden hebben bij iedereen wel wat losgemaakt. We missen samenzijn, vriendschap, liefde, plezier en gezelligheid. Daarom gaan we op zoek naar alternatieve manieren om elkaar te ontmoeten. Zo ook binnen de rangen van de Kachtemse fanfare. Dirigent Wouter Loose nam gedurende de voorbije lastige maanden zijn muzikanten mee op sleeptouw en komt nu voor de derde keer naar buiten met een mooi initiatef. Het is inderdaad niet de eerste keer dit jaar dat de Kachtemse fanfare van zich laat horen. Na twee geslaagde lockdown-video’s van ‘Stand By Me’ en ‘Thriller’ laat de fanfare terug van zich horen, met een nog grootser initiatief. Met méér dan 125 artiesten brengen ze immers ‘We Are The World’, elk van uit z’n eigen kot.

Na de twee succesvolle video’s ‘Stand By Me’ en ‘Thriller’ eerder dit jaar, besliste de dirigent om het grootser aan te pakken en ging hij op zoek naar een initiatief dat buiten de grenzen van de vereniging reikt. De song “We Are The World” is daar een ideaal nummer voor. “We deden met de fanfare een oproep naar vrienden, familie en mensen uit Kachtem om mee te zingen. Dat we méér dan 120 inzendingen zouden krijgen hadden we niet verwacht”, zegt dirigent Wouter. Naast eigen muzikanten en koorzangers deed de fanfare ook beroep op artiesten uit eigen streek. Michael Lanzo, Bearfeet, Frauke Vanhaverbeke, Jihye Lee en Tom Sintobin zongen de lead partijen in, elk vanuit hun kot. “Ik vind het eindresultaat fantastisch, zeker als je weet dat het leeuwendeel van de filmpjes en audio gemaakt werd met een smartphone. Anno 2020 hebben we natuurlijk het geluk dat de technologie en tools voorhanden zijn om dit soort initiatieven te lanceren. Het idee, de uitwerking en afwerking leefde letterlijk op WhatsApp. In amper twee dagen tijd was het arrangement klaar, werd de instructievideo gemonteerd en verzonden en werd een oproep gelanceerd via een mini-website en Facebook post. Ik had nooit durven denken dat online musiceren me zo het gevoel kan geven dat ik lééf, met twee accentjes,”, blikt de tevreden dirigent terug.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.