Kachtemnaar fietst met vrienden naar Santiago de Compostela om overleden echtgenote te eren

Stefanie Dequirez overleed op 25 oktober aan de gevolgen van een zware hersenbloeding. Haar echtgenoot Lorenzo Bruyneel bleef achter met hun drie maanden oude dochtertje Lucia en mist zijn vrouw nog elke dag. Toch blijft hij niet bij de pakken zitten: samen met enkele vrienden fietst hij komende zomer naar Santiago de Compostela en wil hij geld inzamelen voor een goed doel. “Stefanie wilde zelf altijd voor iedereen zorgen, nu willen we haar geest laten verder leven.”

Lorenzo Bruyneel, omringd door de kinderen van hemzelf en Stefanie. V.l.n.r. Oreana, Lucia, Liano en Luan. © (Foto Wim)

Lorenzo Bruyneel (38) en Stefanie Dequirez (33) vormden al vier jaar een prachtkoppel en stapten ruim twee jaar geleden in het huwelijksbootje. Samen met de kinderen Luan (12), Liano (10) en Oreana (6) woonde het gezin in de Haverhuisstraat in Kachtem en drie maanden geleden werd, met de komst van de kleine Lucia, hun gezinnetje compleet.

“We hadden alles om gelukkig te zijn”, zegt Lorenzo, die voor defensie werkt. “Maar midden oktober sloeg het noodlot toe. Ik herinner me nog dat ik vrijdag 19 oktober aan het werk was op een NAVO-top in Brussel. Rond 22.30 uur kreeg ik een berichtje van Stefanie dat ze ging slapen. Het was het laatste wat ik ooit van haar gehoord heb…”

Enkele uren later belde Lorenzo’s familie hem op dat Stefanie onwel was geworden. “Ik ben toen meteen naar Izegem gesneld, maar toen ik hier aankwam, was mijn vrouw al naar AZ Delta in Roeselare overgebracht. Daar bleek dat ze een zware hersenbloeding had gedaan. Rond 5 uur ‘s nachts werd ze naar het UZ Gent overgebracht…”

Daar kreeg Lorenzo te horen dat de situatie zeer ernstig was. “Stefanie werd meteen geopereerd. De mensen van het UZ hebben alles in het werk gesteld, maar op woensdag 24 oktober is ze overleden…. Het is een kleine troost, maar we hebben gelukkig nog afscheid van haar kunnen nemen. Ikzelf, alle kinderen, iedereen die dicht bij haar stond. Zelf heeft Stefanie dat niet meer beseft, want ze was niet meer bij bewustzijn.”

Vol levenslust

Ondertussen moet Lorenzo al anderhalve maand zonder zijn grote liefde voort. “Ik kan het verlies nog altijd niet onder woorden brengen. Stefanie schiet constant door mijn gedachten. En waarom net haar? Ze groeide op in een moeilijke thuissituatie, maar was een echte vechter. Straks zou ze zelfs promotie gemaakt hebben en sales manager worden. Ze zat vol levenslust en positiviteit. Ze wilde letterlijk voor iedereen zorgen. Wanneer ik na een stressvolle dag op het werk thuis kwam, zorgde ze er op een of andere manier voor dat ik meteen alle zorgen achter me liet. Er bestaat waarschijnlijk geen enkele foto waarop Stefanie niet lacht.”

De betreurde Stefanie Dequirez.
De betreurde Stefanie Dequirez.© Wim Claerhout

Op het moment van Stefanies overlijden was de kleine Lucia amper zeven weken oud. “Ik kon toen niet anders dan Stefanies moedertaken overnemen. Gelukkig kan ik op enorm veel steun rekenen van vrienden en familie. Ik zal er ook voor zorgen dat Lucia later zal weten wie haar mama was. Ik hou nu een videodagboek bij van mezelf en Lucia. Aanvankelijk was dat om Stefanie te tonen wanneer ze weer beter zou zijn, nu zal ik alle beelden gebruiken om Lucia te vertellen hoe uniek haar mama was. Ach, Stefanie was een gouden vrouw. Ik mis haar elk moment van de dag. En vaak in de kleinste dingen. Het is alsof ik in een grote zaal sta te roepen, maar er niemand me hoort…”

Kansarme gezinnen steunen

Lorenzo’s liefde en respect voor Stefanie blijft niet bij woorden, want komende zomer wil hij met enkele vrienden naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela fietsen. “Ze was erg gelovig”, legt hij uit. “Aanvankelijk kwam het idee van mijn goeie vriend en collega Bjorn Techel, maar het concept is blijven groeien. Uiteindelijk zullen we onder de noemer Ride 4 Stefanie op 26 augustus 2019 – Stefanies verjaardag – vanuit Kachtem richting Spanje vertrekken. Ook onze andere kameraad en collega Frederik Van Allemeersch fietst mee, terwijl Benny Decoster en Robin Ollevier het logistieke luik voor hun rekening zullen nemen.”

Met Ride 4 Stefanie willen de vrienden een mooi bedrag inzamelen voor de vzw BiJeVa. Die organisatie steunt gezinnen die in kansarmoede leven. “Stefanie komt zelf uit zo’n situatie maar maakte iets moois van haar leven. Ik ben er zeker van dat de wereld vol Stefanies loopt. Met dit gebaar willen we ook hen meer kansen bieden.”

Ride 4 Stefanie wil de komende maanden tal van acties organiseren. “T-shirts en sweaters verkopen, een spaghettiavond organiseren… En we willen ook een pak sponsors aantrekken. Fietskledingproducent Bioracer steunt ons al, we hopen ook nog een fietsfabrikant te vinden die ons een duwtje in de rug wil geven. En op onze website zullen bedrijven bannerruimte kunnen kopen. Ons doel is om een zo groot mogelijk bedrag aan BiJeVa te kunnen schenken en we willen ook zelf een vzw oprichten. Zo kunnen we in de toekomst nog initiatieven ontwikkelen en zo de geest van Stefanie levend houden. Zij heeft haar hele leven voor iedereen gezorgd die ze graag zag. Wel, nu is het onze beurt om haar voorbeeld te volgen.”

Info: www.ride4stefanie.be (dit weekend online) en op de gelijknamige Facebookpagina.

Ride4stefaniehttps://www.facebook.com/ride4stefanie/https://www.facebook.comFacebook1280
Ride 4 Stefanie – Video

Liefste vrienden, Meer dan 2000 volgers … Dit hadden we nooit durven dromen … Jullie steun en hartverwarmende woorden zijn onbeschrijfelijk … Blijf delen, blijf over ons praten, en vooral blijf ons volgen. Bedankt !

Geplaatst door Ride4stefanie op Dinsdag 4 december 2018
video1.0https://www.facebook.com/ride4stefanie/videos/286806031970962/500

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.