Kachtem maakt zich op voor drukke Ommegang

Redactie KW

De Kachtemnaren maken zich op voor Kachtem Ommegang, hun jaarlijkse ‘kermisdagen’ en een eeuwenoude traditie.

Op vrijdag 22 juni start de Ommegang met het maken van Sint-Janstrossen vanaf 19 uur op het kerkplein. Deze trossen worden opgehangen in de verschillende wijken in de gemeente. De openingsviering gaat door in de Sint-Janskerk op zaterdag 23 juni om 17.30 uur.

Zondag is dan Ommegangszondag met vanaf 14 uur om het half uur zegening met het kostbare relikwie van Sint-Jan en confrérie. Maandag volgt er om 14.30 uur een Nederlandstalige Vespers in de kerk. Op maandag 25, woensdag 27, en vrijdag 29 juni is er telkens om 17 uur Kinderzegening’ in de kerk. Zaterdag 30 juni volgt dan om 17.30 uur de qluitingsmis.

Programma diverse verenigingen

De officiele opening van de ‘Ommegang’ bij de deelnemende verenigingen start op vrijdag 22 juni bij ‘d Oede Garde’ in de tuin van het voormalige gemeentehuis vanaf 17 uur. Vanaf 21 uur kan iedereen dan terecht bij de meisjeschiro Vivaldi in de Hogestraat voor een Aloha Party.

Zaterdag 23 juni is er vanaf 14 uur Kinderfuif bij de meisjeschiro en op hetzelfde uur is er in ‘t muzieklokaal voetbal met België – Tunesië en bingonamiddag bij d’Oede Garde. De Reuzenoptocht volgt om 16.30 uur en er is ook Rostenworp vanuit de kerktoren om 18.30 uur. Toneelgilde De Lanteern brengt ‘Nonkel Jef’ op de planken in ‘t soK, waarna bij ‘t muziek een liveband voor de ambiance zal zorgen.

Antiek- en rommelmarkt

Zondag is er dan antiek- en rommelmarkt, doorlopend van 6 tot 18 uur, in en rond de Rumbeeksestraat. Om 9 uur start van de Rozenparade ‘Vrede en Eendracht’ door de gemeente. Vanaf 10.30 uur kan men aperitieven bij de ‘d Oede Garde en gaan middagmalen bij de Fanfare en/of de meisjeschiro (met vooraf inschrijving).

Net als vorig jaar wordt door de Bende van de Rosten ook een ‘touwtrekwedstrijd’ georganiseerd om 14 uur in het begin van de Hogestraat en kan je vanaf 14 uur genieten van een drankje in de ‘Scheve Keise’ op het kerkplein t.v.v; de Sint-Jansverering.

Om 16 en 17.30 uur zijn er nog toneelvoorstellingen in ‘t soK en om 17 uur optreden van Marino Punk bij ‘d Oede Garde. Als men het een ‘afsluiter’ wil noemen kan men best terecht bij de fanfare waar Coverband The Booy Pirates optreedt, een samenraapsel van enkele vedettemuzikanten. Ook cafe ‘t Nieuw Gemeentehuis is gedurende de ommegangsdagen open.

(Guido Allewaert – foto Frank)

De inschrijving voor de rommelmarkt is gratis, opstelling van de standhouders vanaf 5 uur. Info en inschrijving bij Raf Declercq 0473 335063, mail: kachtemommegang@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier