Kabien doet Kortrijkzanen nadenken over woonbeleid

Op de hoek van de Meensesteenweg en de Burgemeester Lambrechtlaan staat een 'Kabien'. © LOO
Redactie KW

In Kortrijk staat langs de Meensesteenweg vlak bij Europshop een modulaire woonunit.

Het gaat om een experiment rond modulair wonen en modulair bouwen dat de naam Kabien kreeg. “De vraag is: hoe klein kan je wonen zonder dat je aan comfort inboet?” aldus schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD). “We willen in Kortrijk het debat voeren over wonen.”

Geen fundering

De schepen benadrukt dat een modulair gebouw verschillende functies kan hebben. “Het kan om een woning gaan, maar evengoed om een kantoor, een expositieruimte… Al die zaken zijn ook inwisselbaar.”

Kabien is een ontwerp van architect Piet Acx. “In één dag werd de constructie geplaatst”, vertelt hij. “De modulaire woonunit wordt in het atelier gebouwd. Funderingen zijn niet nodig, een aansluiting op het rioleringsstelsel of op een septische put wel.”

Woning van schepen

Kabien blijft vier maanden staan op de hoek van de Meensesteenweg met de Burgemeester Lambrechtlaan. Schepen Maddens is van plan om er twee dagen te wonen en twee dagen te werken. Er zullen ook demodagen zijn. Wie interesse heeft, kan op dinsdag 15 mei vanaf 19 uur langsgaan of surft naar www.kabien.be. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier